Societat
Part Forana 05/10/2022

La Policia Local de Llucmajor identifica l'autor de més de 40 pintades al municipi

Els grafits s'han fet tant a propietats públiques com privades, però es concentren a les zones de l'Arenal, Són Verí, Cala Blava, urbanitzacions i, fins i tot, a zona maritimoterrestre

ARA Balears
2 min
Algunes de les pintades del municipi de Llucmajor.

PalmaLa Policia Local de Llucmajor, en col·laboració amb el Grup d'Investigació i Seguiment de Denúncies de la Policia Local de Palma, ha identificat l'autor de més de 40 pintades fetes al municipi després de diversos mesos d'intensificar la cerca de l'autor o autors de múltiples grafits tant a propietats públiques com privades. La majoria es varen fer a les zones de l'Arenal, Són Verí, Cala Blava, urbanitzacions i, fins i tot, a zona maritimoterrestre.

Al principi els investigadors van centrar els esforços a localitzar a diversos autors, ja que els grafits presentaven signatures amb diferents pseudònims, la qual cosa feia pensar que fossin diversos autors. Cal recordar que els grafismes i pintades o qualsevol deslluïment del mobiliari urbà, façanes, etc., estan prohibits en l'Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana de l'Ajuntament de Llucmajor i obliga qui les faci, a més de ser objecte de denúncia i sanció, a pagar les despeses de reposició corresponents.

No obstant això, i en espera de lavaloració dels danys produïts, no es descarta que es procedeixi a cursar denúncia penal contra l'autor dels danys produïts en zona pública, independentment de les accions que puguin emprendre els afectats per les pintades en zona privada. De fet, el batle de Llucmajor, Éric Jareño, ha advertit que "es tindrà mà dura amb qualsevol acte incívic, i fins i tot, si cal, s'emprendran accions penals contra l'autor dels grafits”.

Per la seva part, el cap de la Policia Local de Llucmajor, Sergi Torrandell, ha agraït la col·laboració prestada per part de la Policia Local de Palma, "que ha demostrat una vegada més la bona sintonia que existeix entre les policies locals limítrofes, així com la bona relació en l'esclariment de fets delictius que existeix amb la Guàrdia Civil o la Policia Nacional". Amb tot, l'Ajuntament de Llucmajor i la seva Policia Local continuen treballant per erradicar aquests actes vandàlics del municipi, tenint present la dificultat que suposa localitzar els autors d'aquesta mena d'actes incívics, ja que se solen fer de nit i sense seguir un patró constant.

stats