Polèmica a la Part Forana
Part Forana 22/11/2023

Polèmica a Santa Margalida pels pressupostos municipals: 400.000 euros per festes i només 2.500 per polítiques d'igualtat

Mentre que els doblers destinats a festes es tripliquen, àrees com Educació, Joventut, Participació o Promoció Econòmica no rebran ni l'1% del pressupost

ARA Balears
1 min
Ajuntament de Santa Margalida.

PalmaEls socialistes de Santa Margalida han denunciat que els nous pressupostos del consistori municipal no obeeixen a les necessitats del poble. Tot i el vot en contra dels socialistes, els pressupostos es van aprovar en el ple ordinari la setmana passada. A través d'un comunicat, els socialistes han denunciat que el pressupost per a festes és de 400.000 euros, el triple que en els darrers pressupostos, mentre que a polítiques d'igualtat només s'hi destinaran 2.500 euros, un 0,0013% del total.

Després de conèixer les partides pressupostàries que es destinaran a cada àrea, els socialistes han assegurat que aquests pressupostos són "continuistes i poc ambiciosos" i, sobretot, han lamentat que "no van dirigits a millorar la vida dels ciutadans del municipi". De fet, també han criticat que no es destini "ni un euro" a la promoció econòmica del municipi i dels seus negocis i que el pressupost per a les beques d'educació "estigui estancat" i suposi només el 0,072% del pressupost total.

Un altre dels punts que ha criticat l'oposició és l'augment de sou dels governants. Segons han detallat, enguany els polítics que governen a Santa Margalida cobraran 24.000 euros més. D'altra banda, també han lamentat que les àrees de Joventut i Participació Ciutadana tenen només un pressupost de 1.000 euros anuals.

stats