Part Forana 28/04/2022

Deià no tramitarà llicències urbanístiques durant un any

El municipi prepara el nou planejament urbanístic per revisar diferents problemàtiques, com el decreixement de població, tot i tenir "més cases que mai"

1 min
El batle de Deià, Lluís Apesteguia

L'Ajuntament de Deià suspendrà a partir d'aquest dijous la tramitació de noves llicències urbanístiques durant un any o fins l'aprovació inicial del nou planejament urbanístic, segons ha confirmat a aquest diari el batle del municipi, Lluís Apesteguia. D'aquesta manera, es vol revisar la disposició urbanistica del municipi, que ha patit un decreixement de la població d'un 10% els darrers deu anys, "quan tenim més cases que mai", segons ha explicat el batle a l'ARA Balears.

En concret, aquesta suspensió s'aplica per començar a redactar aquesta mateixa setmana un nou planejament urbanístic. D'aquesta manera es vol posar fil a l'agulla per solucionar diferents problemàtiques, com la manca de subministrament d'aigua durant l'estiu o la manca d'aparcaments per a veïns i visitants. A més, Apesteguia insisteix que a Deià existeixen "el doble de places turístiques que habitants, la qual cosa ha suposat un incessant creixement del preu del sòl i l'elitització de la propietat al poble".

"El planejament actual és del 1999 i ara ens trobam en una realitat molt diferent. Hem de decidir quin és el Deià que preveim d'aquí a 30 anys", ha explicat el batle. D'aquesta manera, el nou futur del municipi es preveu projectar en els pròxims mesos a fi de tenir l'aprovació inicial abans d'un any, tot i que Apesteguia recorda que el procés és llarg, ja que fins a l'aprovació definitiva "pot passar temps".

Cal destacar que aquesta mesura no afecta projectes que ja estiguin en marxa i contempla diferents excepcions, com obres públiques o que es facin íntegrament a l'interior d'una edificació.

stats