Part Forana 16/03/2022

Del ple a les xarxes socials: la picabaralla sobre els pressupostos entre el batle de Bunyola i la pedania de Palmanyola

El batle del municipi ha retret al partit que governa l'Entitat Local Menor que hagi votat en contra de la partida destinada al seu nucli

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Bunyola

El batle de Bunyola, Andreu Bujosa, ha retret a Som Avi, el partit que governa l'Entitat Local Menor (ELM) de Palmanyola, que hagi votat en contra de l'aportació que ha rebut enguany a través dels pressupostos municipals. Per part seva, l'agrupació, encapçalada pel batle pedani Arnau Llinàs, ha contestat a l'edil amb ironia i reclamant que la publicació era "immoral i il·legal".

Segons Bujosa, del 2010 al 2015 Som Avi va votar a favor de l'aportació pressupostària a Palmanyola, excepte quan governà Esquerra Oberta de Bunyola [l'actual partit del consistori] que "incrementà o mantingué" la partida, com la d'enguany, que ha estat de 481.478,89 euros, en contra de la qual ha votat Som Avi en el ple dels pressupostos municipals.

Per part seva, des del perfil de Som Avi expliquen que durant el període assenyalat governava l'Entitat Local Menor "un altre partit que no documentava la necessitat econòmica que tenia Palmanyola". Així, asseguren, que no va ser fins a l'entrada a la gestió de l'ELM, el 2015, que s'assabentaren de "la insuficiència de la partida que rep el nucli".

A banda d'això, el partit acusa Bujosa de "fer demagògia" i apunta que quan voten els pressuposts municipals ho fan pensant en "la resta de nuclis o perquè trobam a faltar projectes de sostenibilitat, turisme o circularitat econòmica", encara que "la partida de Palmanyola fos justa i suficient".

Finalment, la discussió acaba amb la paraula del batle de Bunyola, que argumenta que "els fets són els que són i en aquest cas diuen que amb Som Avi al govern, vàreu rebaixar l'assignació a ELM de Palmanyola en 107.126,00 €" i assegura que l'argument utilitzat és "mentida" perquè "jo també era regidor i em vaig cansar de sentir el batle pedani (Ramon Oliver) demanar i tornar a demanar més recursos".

Així es reparteix el pressupost de Palmanyola:

El batle de Bunyola va explicar a l'ARA Balears que "a l'hora de fer el pressupost no diferenciam entre nuclis". Així, l'Ajuntament de Bunyola té un pressupost com qualsevol altre consistori, però sí una "única partida exclusiva de Palmanyola, que se'n va directament perquè en gaudeixin ells. Enguany són 481.478 euros que gestionarà l'ELM dins les seves competències."

A banda d'això, el batle va deixar clar que "un ciutadà que viu a Palmanyola té els mateixos drets que un ciutadà que viu a Bunyola. El cementeri és de tots. L'escoleta municipal és de tots. Tots els doblers que l'Ajuntament gestiona es reparteixen. La idea és que són uns pressupostos per a tot el municipi".

stats