Part Forana 08/06/2022

Santa Ponça, Peguera i Palmanova, declarades platges sense fum

Aquests espais es converteixen en llocs on s’apel·la a la responsabilitat i el civisme

ARA Balears
1 min
El conseller Mir signa l'adhesó al programa 'Platges sense fum'

Calvià suma aquest estiu els arenals de Santa Ponça, la Romana-Peguera i es Carregador-Palmanova, al programa Platges sense Fum, una iniciativa amb la qual s'apel·la a la responsabilitat i el civisme individual per tal de generar un ambient més saludable per a les famílies, segons ha explicat el Govern en una nota de premsa.

Cartell que apel·la a les platges sense fum

En concret, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, que ha visitat aquest dimecres el municipi calvianer, ha explicat que aquesta iniciativa pot ser d’ajuda per combatre un problema mediambiental greu com és el de la proliferació de llosques a les platges i a la mar. En aquest sentit, ha recordat que una sola llosca pot arribar a contaminar fins a 1deu litres d’aigua de mar.

Per la seva banda, la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, ha explicat que aquesta iniciativa s’emmarca en els objectius prioritaris de la Conselleria de Salut i Consum pel que fa al tabaquisme: prevenir l’inici del consum de tabac, fomentar-ne l’abandonament facilitant recursos a la població perquè deixi de fumar i protegir la població de l’exposició al fum de tabac.

Així mateix, ha recordat els efectes perniciosos del tabac i també s’ha referit al perill que suposen les llosques per als infants que juguen a l’arena, ja que se les poden empassar de manera accidental. A més, ha agraït als ajuntaments l’esforç que fan per sumar-se a iniciatives saludables, ja que la lluita contra el tabac ha de ser un objectiu de tota la societat en conjunt.

stats