Part Forana 09/09/2020

L'Ajuntament d'Algaida demana opinió als veïns de Pina per elaborar el pla de mobilitat del nucli

L'empresa encarregada ha fet la diagnosi amb les primeres conclusions dels aspectes a millorar

T. Riera
2 min
Ajuntament d'Algaida./ M.B.

ManacorL'Ajuntament d'Algaida ha elaborat una enquesta per recavar l'opinió dels veïns de Pina per tal de confeccionar el pla de mobilitat del nucli urbà. CINESI SLU ha estat l'empresa encarregada d'elaborar l'estudi, fent una anàlisi i diagnosi amb les primeres conclusions i els aspectes a millorar. Ara es consensuaran amb tots els agents implicats les actuacions de millora que cal implementar i es definiran una sèrie de propostes d'actuació encaminades a donar solucions a les problemàtiques actuals.

Aquesta iniciativa s'ha duit a terme per demanar informació sobre el mitjà de transport que utilitzen els residents per anar a comprar, a fer feina, a l'escola, etc. També es demanen valoracions sobre la mobilitat de Pina, coses a millorar i principals problemàtiques, entre altres aspectes.

L'enquesta es pot emplenar telemàticament al lloc web municipal, encara que també es repartirà als habitatges i als bars de Pina. Una vegada hagin estat emplenades es podran dipositar a la bústia de Can Lluís. El termini per entregar l'enquesta emplenada comença aquest dimecres i dura fins dia 21 de setembre.

La diagnosi elaborada per CINSEI SLU deixa algunes conclusions. El batle de Pina, Jaume Lliteras, exposa que s'ha de "guanyar espai per als vianants i fomentar l'ús de la bicicleta. Les primeres solucions han d'anar en aquesta direcció alliberant carrers i places". Lliteras afegeix que "hem fet la feina de camp i s'ha elaborat aquesta diagnosi; la següent passa és demanar l'opinió dels residents, comerços, empreses i altres agents implicats per tal de deixar el màxim d'aspectes i detalls tancats, ja que de vegades poden passar coses per alt".

Aquest mateix procés es va dur a terme per a la confecció del Pla de mobilitat d'Algaida, del qual ja s'han executat diferents accions i millores. Pel que fa a Randa, el Consistori algaidí també té la intenció d'elaborar un pla de mobilitat.

stats