Part Forana 14/07/2018

Petra s'encatifa de clovelles i obre les portes a les festes de Santa Praxedis

Arriba la primera gran neofesta de l'estiu amb diversos milers de joves omplint la capital de la comarca del Pla

Miquel Barceló
2 min
La festa ha començat davant el portal major de l'església de Sant Pere, amb la sortida de Santa Praxedis i els balladors i balladores.

PetraDesprés de la sortida del Dimoni, Petra ha viscut aquest dissabte l'onzena Festa de les Clovelles, que reuneix més de dos mil joves, amb camiseta verda, entorn de la bauxa que mouen les danses dels grups de balladors i Santa Praxedis, i que sol acabar amb la ja tradicional pluja de clovelles d’ametles al carrer de l'Hospital, just davant l’Ajuntament. Dues tones de clovelles d’ametla dins sacs llançats des del mateix carrer i també des de la balconada de la Casa Consistorial fan esclatar la festa, que cada any rep una onada de gent de fora poble, que se suma a la bulla dels joves petrers.

Això passava a mitjan horabaixa. Abans, a les 12 del migdia, Maria Margalida Martí Bauzà, enguany escollida per representar la patrona de Petra, ha sortit de l’església de Sant Pere vestida de santa i acompanyada pels grups de balladors i pel grup de xeremiers de Petra en la tradicional cercavila, que ha tingut el punt àlgid a la plaça del Pare Serra.

Aquest acte ha estat seguit pel tradicional dinar de germanor a la vella estació de tren. A les 16 hores la festa ha continuat a les Escoles Velles, on el Dimoni guarda gelosament la clau de la Sala. Després de la tradicional brega al pati de les escoles, entre la santa i els balladors d’una banda i la bèstia infernal de l’altra, Santa Praxedis s’ha fet seva la clau i s’ha pogut continuar amb el passeig i els balls pels carrers fins arribar a l’Ajuntament.

Respecte i civisme

Allà, des de la balconada, Santa Praxedis ha convidat tots els presents que omplien els carrers de la zona a gaudir de la festa amb respecte i civisme. Aquest clam ha servit per donar el sus al llançament de les clovelles i de l’aigua, que ha xopat els centenars de joves que amb camisetes verdes han aportat el color característic del poble a la bauxa. La festa a la capital de la comarca del Pla de Mallorca continuarà els propers dies, fins dia 21, festa de la patrona.

stats