Part Forana 05/08/2020

L'Ajuntament de Felanitx regularà la pesca fluvial a la bassa de Son Navata

El Consistori ha detectat la pràctica d'aquesta activitat irregular per part de romanesos de manera totalment recreativa

Ara Balears
1 min
Bassa de Son Navata. /AJUNTAMENT DE FELANITX

PalmaLa pesca fluvial consisteix en la captura dels animals que habiten dins aigües continentals, bé sigui per practicar esport o de manera professional. A Son Navata practiquen aquesta tècnica una desena de romanesos, que han duit carpes a l'albufereta perquè s'hi reprodueixin i puguin desenvolupar la seva afició.

Des de l'Ajuntament es pretén regular aquesta pràctica amb un vedat de pesca fluvial, una autorització concedida pel Consell de Mallorca. Amb el vedat es marcarien, a més, unes normes d'hores, de capacitat de persones i quantitat de peixos a capturar per dia. El regidor de Medi Ambient, Miquel Lluís Mestre, ha manifestat que "no volem prohibir aquesta activitat, ja que es troba en un espai obert i consideram que no fan mal a ningú. Regularem l'activitat amb un control. A Romania és com un esport nacional i ho practiquen com a hobbie. No només pesquen residents a Felanitx, venen d'altres poblacions i no és una activitat massificada. Aquesta pesca esportiva no perjudica l'ecosistema de la zona; per tant, el fet d'oferir aquest servei ho veim amb bons ulls, és una pràctica invasiva".

A Son Navata hi ha aigua depurada terciària que és apta per a tots els usos exceptuant el consum humà. L'aigua de clavegueram es depura en una primera fase a la planta depuradora i després entra en una segona fase, on passa per tres basses de decantació i filtratge.

stats