Part Forana 15/02/2022

Què passa amb la Fira del Fang de Marratxí?

El PP posa en qüestió el canvi d'ubicació de l'esdeveniment, que segons l'Ajuntament respon a les conseqüències de la pandèmia

2 min
La Fira del Fang tanca amb 70.000 visitants

El Partit Popular de Marratxí ha criticat la manca de consens del batle, Miquel Cabot, amb els artesans pel canvi d'ubicació de la Fira del Fang. Ara bé, l'Ajuntament ha aclarit a l'ARA Balears que s'ha informat de la modificació els participants i que tan sols han rebut una queixa. Igualment, el canvi d'ubicació suposa 100 metres de diferència, passant de l'esplanada de la Verònica (davant l'aparcament del supermercat) a la plaça de l'Església de Sant Marçal, segons han explicat des del Consistori.

Els motius del nou recinte s'expliquen per la davallada de participants en la fira, que es farà el proper 5 de març, a causa de la incertesa de la situació sanitària ja que en el moment de la licitació del lloc gran quantitat d'artesans provinents de fora de les Illes van decidir no participar-hi enguany, segons han contat fonts de l'equip de govern. D'aquesta manera, el recinte firal se situarà en un lloc més petit perquè no hi ha espais buits. Ara bé, per al PP, "després de dos anys sense fer la Fira, era el moment de potenciar-la per l'impacte econòmic en positiu que suposa per a l'economia local", segons ha declarat el president i portaveu a Marratxí, Jaume Llompart.

Aquest diari s'ha posat en contacte amb alguns dels artesans locals que asseguren que accepten el canvi, ja que, sigui com sigui, la clientela espera la fira després de dos anys en els quals s'ha anul·lat. De fet, l'Ajuntament ha informat que recuperarà la temàtica de la fira del 2020, 'Cuines del món'.

Cal recordar que el passat novembre, el municipi va presentar la marca registrada Ceràmica de Marratxí a través de la qual el sector s'unifica per a la promoció i difusió de la tradició.

stats