Part Forana 25/11/2021

La Part Forana diu basta a les violències masclistes

Diferents municipis han commemorat el 25-N per reivindicar el Dia internacional contra la violència a les dones

ARA Balears
2 min
Lectura del manifest 25N a Alaró

La major part dels municipis de Mallorca han commemorat el 25-N amb diferents actes que s'estenen durant setmanes en cicles de conferències, tallers i activitats educatives.

Manacor, la delegada d'Igualtat de l'Ajuntament, Carme Gomila, ha llegit el manifest institucional abans del minut de silenci per les víctimes de violència masclista. Durant el capvespre, s'ha reprès la marxa de torxes a la plaça de la Mora i una concentració a la Bassa.

Lectura del manifest del 25-N a Manacor.

Mentrestant, a Capdepera s'ha llegit el manifest institucional a l'exterior del Centre Cap Vermell i s'ha projectat un vídeo titulat No és no, realitzat per part dels usuaris del projecte Millora i serveis de l'Ajuntament. A més, s'han il·luminat de color lila diferents espais del poble.

A Alcúdia, l'acte ha adquirit més simbolisme, ja que s'ha fet una ofrena floral al monòlit dedicat a Xué Saura, veïna del municipi assassinada a 32 anys per la seva parella el juny del 2016. Després, s'ha interpretat la cançó titulada Lluita amb la coral de gent gran d'Alcúdia i Port d'Alcúdia. A més, la comare de la UBS Es Safrà, Maria Magdalena Julià Català, ha llegit un manifest.

Homenatge al monòlit de Xué Saura

Els municipis més petits també s'han sumat a la reivindicació, com per exemple Alaró, on el manifest l'ha llegit l'entitat Dones en Dansa, mentre que a Santa Maria han impulsat els infants a participar en la reivindicació.

25-N a Santa Maria.
stats