Part Forana 01/07/2020

El Pacte d'Alcúdia nega el cobrament de "sobredietes" denunciat per Podem

La batlessa, Bàrbara Rebassa, defensa la legalitat de les compensacions per assistència als plens

Ara Balears
2 min
Tomàs Adrover, Bàrbara Rebassa i Domingo Bonnín durant la roda de premsa.

AlcúdiaL'equip de govern d'Alcúdia, encapçalat per la batlessa socialista, Bàrbara Rebassa, ha respost al recurs contenciós interposat per Podem Alcúdia, en què s'acusa els membres del Pacte de cobrar "sobredietes". El recurs contenciós administratiu sobre la compensació econòmica per assistència a les sessions dels òrgans col·legiats de l’Ajuntament, que en demana la revisió d’ofici des de l’any 2008 fins al 2019, ha estat interposat per la regidora Conchi Baleato.

"Volem deixar clar davant la ciutadania que tots els regidors i regidores d’aquest ajuntament, al llarg del temps, no han percebut mai cap 'sobredieta' ni res semblant. Consideram una acusació molt greu que es posi en dubte l'honorabilitat i bona fe dels regidors i regidores que han passat per aquest ajuntament", ha dit la batlessa, en roda informativa.

Els partits del Pacte de centreesquerra d'Alcúdia asseguren que "dins el pressupost municipal sempre s’hi inclou una partida per a les compensacions econòmiques dels regidors i regidores perquè es un dret reconegut a la llei el fet que puguin percebre indemnitzacions". S'ha subratllat que l’any 2007 aquesta partida representava el 0,4% del pressupost municipal i que actualment en representa el 0,33%.

Defensa de l'honorabilitat

"Com a representants públics d’aquest ajuntament no podem permetre que es posi en dubte l’honradesa i honorabilitat de tots els representants polítics des de l’any 2008", ha insistit Rebassa.

"És totalment lícit que Podem faci oposició, el lloc on la ciutadania els ha situat, després de les eleccions del 2019. Però fer oposició no és sembrar incertesa entre la ciutadania sobre la bonhomia de persones que han regit el destí del municipi des de l’any 2008", ha remarcat la batlessa, que ha comparegut acompanyada del tinent de batle, Domingo Bonnín (El Pi), i el regidor Tomàs Adrover (MÉS).

stats