Part Forana 11/05/2022

Sofía Cristo, la cantant Rebeca i Drag Vulcano, primeres confirmacions de l’Orgullosament Inca 2022

El festival contribueix a visibilitzar la lluita del col·lectiu LGTBI

ARA Balears
1 min
Bandera de l'orgull LGTBI.

 L’Ajuntament d’Inca i l’associació Únic ultimen ja els detalls d’un nou Orgullosament Inca, que enguany arriba a la sisena edició. El festival, que vol contribuir a donar visibilitat a la lluita i reivindicacions del col·lectiu LGTBI, ha confirmat la participació de Sofía Cristo, la cantant Rebeca, Drag Vulcano i les drags locals Mystica Vileila, Stacy Lover, Mortia Dickinsane i Lolita Kahos.

A més, l'organització comptarà amb Topacio Fresh, que des del primer any ha apadrinat el festival. Com cada edició, també hi seran Pep Noguera i Vivian Caoba. 

En concret, l'esdeveniment es farà dia 15 de juliol, coincidint amb l’inici de les festes patronals de Sant Abdon i Sant Senén. Des de l'Ajuntament han titllat l'acte com "el festival LGTBI de referència del Raiguer". Pel que fa a la ubicació, tornarà a celebrar-se al centre de la ciutat, amb la plaça Espanya com a punt neuràlgic de l’acte. Cal recordar que l'any passat aquest acte es va fer al pati d’armes del Quarter General Luque per garantir el compliment de totes les mesures sanitàries. 

A banda de les actuacions, enguany també es preveu que es duguin a terme diferents actes durant tota la setmana: cicle de cinema, presentació de llibres, conferències i un mural reivindicatiu, entre d'altres.

"Des de les administracions públiques hem de fer un esforç per contribuir a avançar cap a la normalitat i impulsar la igualtat entre tots i totes, de la mà de les diferents associacions i col·lectius", ha explicat el regidor de Festes, Antoni Peña. 

stats