Mobilitat
Part Forana 19/10/2022

Les obres de millora de la carretera de s’Arracó a Sant Elm costaran 100.000 euros

La intervenció, que abastarà el darrer tram de la via, s'ha iniciat aquest dimecres i durarà fins al pròxim divendres

ARA Balears
2 min
Mobilitat i Infraestructures ha visitat l’inici de les obres de millora de la carretera de S’Arracó a Sant Elm.

PalmaLes obres de millora de la carretera Ma-1030, que va de s'Arracó a Sant Elm, s'han iniciat aquest dimecres amb un pressupost de 100.000 euros. Aquesta intervenció reforçarà el ferm a l'arribada al nucli de Sant Elm a fi de millorar les condicions de seguretat de la via i augmentar la comoditat dels usuaris que hi circulen. Segons ha apuntat el Consell de Mallorca en una nota de premsa, en el tram que s'intervindrà, el paviment es troba desgastat i, a més, és lliscant. A més, aquestes obres de millora es preveu que acabin el pròxim divendres 21 d'octubre

Per la seva banda, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat: "Fa anys que es demanava millorar el ferm entre s'Arracó i Sant Elm, ja que és una carretera amb un asfalt molt degradat, especialment en el tram on ara actuen". No obstant això, el conseller ha reconegut que "es requereix una reforma més integral de tota la via i per això hem iniciat la redacció d'un nou projecte, el qual haurà de menester un temps per a la redacció i tramitació", per això ha dit Sevillano que "no hem volgut esperar i començam les obres d'aquest tram".

El conseller ha recordat també que "aquesta actuació s'emmarca en la nova estratègia i planificació d'obres que hem iniciat després de l'estiu. Amb els nous contractes de carreteres, formalitzats a l'agost –els quals suposaran per als anys vinents una inversió de més de 53 milions d'euros–, estem començant a desenvolupar una sèrie d'importants obres per tota l'illa". Amb tot, aquesta setmana s'ha anunciat la inversió de 200.000 euros a sa Pobla per a la millora de les tres carreteres d'entrada al municipi. Quant a la setmana passada, es va començar a asfaltar la carretera que travessa Costitx. Finalment, en els pròxims dies i setmanes, segons Sevillano, s'anunciaran noves actuacions en altres municipis.

stats