Mobilitat
Part Forana 18/10/2022

Les obres de contenció de talussos de Formentor costaran 410.762 euros

Aquestes actuacions, subvencionades pel Consell de Mallorca, tenen com a objectiu millorar la seguretat de la carretera i prevenir problemes de trànsit

ARA Balears
1 min
Malla i de contenció de talussos.

PalmaEl Consell de Mallorca destinarà un total de 410.762 euros a les obres de contenció de talussos de Formentor, que es preveu que durin cinc mesos. La finalitat d'aquest projecte és fer més segura la carretera Dt.-2210 i prevenir lliscaments mitjançant la protecció de talussos i l'ús de malles de triple torsió i pantalles metàl·liques de protecció. Aquestes actuacions venen arran del seguiment fet durant els últims anys per part del Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, el qual ha tingut presents els problemes ocasionats per la caiguda de blocs rocosos al llarg de la carretera Dt.-2210.

De fet, segons ha apuntat el Consell en una nota de premsa, aquesta zona muntanyenca té vessants i penya-segats de més d'un centenar de metres d'altura en algun tram. El terreny, per les seves característiques, fa que sistemàticament es produeixin lliscaments rocosos, especialment en períodes de pluges intenses. En aquest sentit, en moltes ocasions, aquests despreniments arriben a la carretera i afecten el trànsit per bloquejos de calçada, impactes en elements de la carretera i una disminució de la seguretat per als vehicles que hi circulen.

D'aquesta manera, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat: "El que feim amb aquest projecte és anticipar-nos a la possibilitat que es produeixin despreniments a la zona, amb el risc que això suposaria per a la gent, i aconseguim donar major seguretat a la via i els usuaris". Amb tot, el Consell ha recordat que alguns trams d'aquesta carretera ja van ser protegits contra despreniments fa més de 25 anys i van ser renovats el 2017, després d'un episodi de pluges molt important.

stats