NOU BATLE DE SANTANYÍ
Part Forana 12/07/2013

"El meu objectiu és sortir per la porta gran"

Llorenç Galmés (1983), llicenciat en Econòmiques i màster en Urbanisme, ocupà una cadira de regidor l'any que acabà els estudis, ha dirigit les Noves Generacions del PP a tots els nivells i és diputat al Parlament.

2 min
Santanyí aprova per unanimitat liberalitzar els horaris comercials

S'ha dit que abans de les darreres eleccions vàreu haver de fer pressió perquè Miquel Vidal us cedís el relleu a la batlia. És vera?

No, Miquel sabia que jo tenia ganes de continuar la meva carrera política i vàrem pactar fer-ho així. Elaboràrem el programa electoral a mitges i durant la campanya ja anunciàrem el relleu. Creim que ara és un bon moment per al traspàs de poders, estam a l'equador de la legislatura i queden coses per fer.

Vós sou economista i heu reiterat que l'erari municipal està en una situació excel·lent. De qui és el mèrit?

El mèrit és de l'equip de gent que feim feina en el departament econòmic. Aplicam una regla bàsica que consisteix a no gastar més del que tenim. Són els principis de l'economia domèstica els que han fet que gairebé tinguem un romanent de dos milions i una situació financera envejable. Dels catorze anys que fa que Miquel és batle, hem tingut superàvit tretze anys; vull dir que això ja ve d'abans.

Heu renunciat a alguna cosa per ser batle?

He renunciat a presidir la Junta Local del partit. Ja no m'hi vaig presentar perquè tradicionalment a Santanyí el batle mai no havia ocupat aquest càrrec.

A més d'això, heu renunciat a bona part del personal de confiança de Miquel Vidal…

Sí. Per posar un exemple, fins ara l'Ajuntament tenia tres persones encarregades de tasques de comunicació i a partir d'ara en tindrem una. Estam en una època en què s'han de fer més coses amb menys recursos i això intentarem.

Us agradaria seguir les passes del vostre predecessor i estar 14 anys a la batlia?

El meu objectiu a curt termini és ser batle i en acabar sortir per la porta gran. Vull esforçar-me en aquesta etapa i fer-ho bé. Però no negaré que, en considerar que ha arribat l'hora, la meva il·lusió sigui sortir de l'àmbit municipal i continuar en política a altres nivells, com ha fet Miquel.

Sereu un batle continuista?

Podríem definir-ho d'aquesta manera. El poble ha demostrat durant molts períodes electorals que l'hem encertada, Santanyí ha crescut molt en l'àmbit turístic i en l'econòmic. A més a més, crec que la proximitat que té Miquel amb la gent és molt important en un batle. Jo intentaré ser qui som i viure de prop els petits i grans problemes que els veïns del municipi puguin tenir.

I pel que fa als dinars i sopars?

Continuarem oferint els que creguem necessaris, a càrrec de la meva butxaca o a càrrec del pressupost municipal quan toqui.

stats