Mobilitat
Part Forana 30/01/2023

Una nova freqüència de bus permetrà als deianencs anar a fer feina a Palma en transport públic

El Govern ha afegit més horaris a les línies que connecten quatre municipis de la Tramuntana amb Ciutat

2 min
Dia 1 de febrer entren en vigència els nous horaris de línies que connecten quatre municipis amb Palma.

PalmaLa Conselleria de Mobilitat ha ampliat els horaris de la línia 203 (Port de Sóller - Valldemossa - Palma) de bus, cosa que permetrà als usuaris de Deià i Llucalcari arribar a Ciutat abans de les 7.20 hores del matí. Així, a partir de dia 1 de febrer, s'afegeix una sortida a les 6.05 h des del Port de Sóller; d’aquesta manera, els viatgers tindran la possibilitat d'arribar abans de les 8 h a la feina, un servei que feia temps que es reclamava.

Fins ara els deianencs s'havien de desplaçar fins a Valldemossa (25 minuts en cotxe) per agafar el bus de les 6.45 h o bé prescindir d'aquest servei públic. A partir d'aquest dimecres, no només s'evitaran haver d'anar fins a Valldemossa, sinó que el servei també es reforça al migidia i al vespre. La franja central del dia suma una nova sortida des del Port a les 13.40 hores i s’incorpora una darrera sortida des de Palma a les 22 h.

El director general de Mobilitat, Jaume Mateu, ha presentat aquest dilluns a Bunyola l’ampliació del servei d’aquesta línia i també la d'uns altres tres itineraris. Mateu ha explicat que "aquestes millores són gràcies al nou model de contractació, que ens permet dissenyar noves rutes i freqüències quan detectam falta de connexions; ho treballam de manera directa amb els ajuntaments".

D’una banda, l’actual línia 303 (Joan March - Palma) modifica l'itinerari amb una nova extensió del servei fins el poble de Bunyola. Les expedicions entre l’hospital i Bunyola a les hores puntes del matí i el migdia es faran amb un taxi ofert per l’empresa operadora del servei. Així, els treballadors que fan el torn de 8 a 15 h, tant si venen de Bunyola com de Palma o Palmanyola, podran accedir a l’hospital amb el transport públic.

La nova línia 303 amplia també l’horari per garantir a tots els usuaris de la línia, com per exemple els de les urbanitzacions de sa Coma - Bunyola i de Marratxí, una arribada a Palma abans de les 8 h del matí. A més, s’allarga el servei al vespre amb una darrera sortida des de Palma a les 21.10 h, i una darrera sortida des de l’hospital Joan March a les 22.10 h.

La línia 205 Bunyola-Palma passarà per una nova parada situada a la rotonda d’entrada a les instal·lacions de l’empresa Tirme i al camí de sa Fita, que permetrà també l’accés a l’urbanització Can Garriga. A més, s’incrementa l’oferta i s’aconsegueix així tenir un servei cada 45 minuts durant tot el dia.

També a la xarxa que cobreix la Tramuntana, la línia 201 (Galilea-Palma) modifica el seu recorregut per accedir a Palma per la carretera de Valldemossa. D’aquesta manera, es podrà transbordar fàcilment a les línies de l’EMT 12 (IES Son Pacs), 19 (UIB) i 20 (hospital Son Espases). S’allarga l’horari de la línia fins més tard amb una darrera sortida des de Palma a les 21.10 h.

stats