Reciclatge
Part Forana 21/10/2022

Nou municipis de les Balears participen en una campanya per combatre el càncer de mama

Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en els contenidors de Son Servera, Muro, Andratx, Pollença, es Migjorn Gran, Alaior, Formentera, Sant Antoni i Can Picafort en donacions a la ciència

ARA Balears
1 min
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general de Residus i Educació ambiental, Sebastià Sansó, el regidor d’Agricultura, Pesca i Medi ambient de Son Servera, Miguel Ángel Espases, i el gerent d’Ecovidrio a les Illes Balears, Roberto Fuentes, han presentat, aquest divendres, la campanya «Recicla vidre per elles» que es durà a terme a nou municipis de l’arxipèlag.

PalmaLa campanya 'Recicla vidre per elles' s'ha presentat aquest divendres i es farà a nou municipis de les Illes Balears. La iniciativa consisteix a recaptar fons per a la investigació contra el càncer de mama a través de 18 contenidors de color rosa que s'instal·laran a Son Servera, Muro, Andratx, Pollença, es Migjorn Gran, Alaior, Formentera, Sant Antoni i al nucli de Can Picafort (Santa Margalida). D'aquesta manera, Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en aquests contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de solidaritat contra aquesta malaltia.

Per la seva part, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha donat l'enhorabona a Ecovidrio per la iniciativa i ha convidat la ciutadania a participar-hi "per donar un impuls a una causa tan noble com és la investigació contra el càncer a la vegada que contribuïm a deixar un planeta millor per a les generacions futures".

Cal recordar que, segons ha apuntat la Conselleria de Medi Ambient en una nota de premsa, les Balears són la comunitat líder de l'Estat en reciclatge d'envasos de vidre. El 2021, se'n van reciclar 42.839 tones, una mitjana de 36,5 kg per habitant. Quant a la taxa de contenidors, l'arxipèlag en té, de mitjana, un per cada 204 habitants, comptant amb un total de 5.756 iglús arreu del territori.

stats