Part Forana 16/05/2017

Una altra dimissió a la direcció del PG de Manacor provoca una crisi política

L'oposició en bloc demana explicacions i el pacte de centredreta es limita a donar la culpa al Govern

Miquel Barceló
3 min
Grup de Més-Esquerra, el partit més votat, al front de l'oposició que denuncia el fracàs en la redacció del Pla General.

ManacorLa renúncia de Josep Antoni Aguiló com a director del Pla General (PG) de Manacor, menys de dos mesos després d'haver-ne acceptat el càrrec, ha provocat la compareixença excepcional dels grups de l'oposició en bloc (MÉS, PSOE, Volem) per exigir responsabilitats al batle, Pedro Rosselló (PP), "pel fracàs continuat en la designació dels responsables del Pla General". A més, ha recordat les manifestacions de l'equip de govern municipal (El Pi, PP, AIPC) en què se subratllava que "el Pla General no és una prioritat, sinó que és la prioritat d'aquest mandat".

Els nomenaments de directors pel PG de Manacor han estat una successió de fracassos en el departament d'Urbanisme, on ningú no ha donat cap explicació convincent del rosari d'abandonaments. Perquè, a més dels directors del PG, han fugit dos arquitectes i una assessora.

Cal recordar que a principis del 2016 es va nomenar Isabel Romero directora del Pla General amb una pujada de sou inclosa de 12.000 euros anuals. El juny del mateix any es dugué a terme l'aprovació inicial del (PG) i el setembre es tancà el període d'al·legacions amb més de 900 de presentades, "entre d'altres una vintena d'un partit polític que forma part de l'equip de govern". A finals d'any Romero renuncià al càrrec per tornar al Consell de Mallorca, on té la plaça.

El passat 16 de març, el batle i la delegada d'Urbanisme, Isabel Febrer, presentaren Josep Antoni Aguiló com a director del Pla General contractat com a càrrec de confiança, lloc que acaba de deixar quan falten menys de dos mesos per prendre'n possessió. Febrer, davant el nou sotrac de l'equip de govern, ha anunciat que trauran la feina a concurs públic perquè ho dugui una empresa.

Davant aquesta seqüència, l'oposició es demana "per què li duren tan poc temps, a l'equip de govern, els tècnics de confiança en Urbanisme?" i profunditza: "Per què, d'ençà que és delegada, a Isabel Febrer li han fugit, a més, l'arquitecte Carrasco, l'advocada Mayans i l'arquitecte Pascual, els dos darrers funcionaris de carrera".

Pels partits opositors, "ara que Catalina Riera, Joan Gomila i Pedro Rosselló comanden, miren cap a un altre costat, quan Febrer viu el pitjor moment de la seva vida política". L'oposició també es demana si el pacte de centredreta "és conscient del perill immens que suposa per al municipi que el mes de juliol del 2018 el Pla General no estigui aprovat de manera provisional" i, així mateix, qüestiona que sigui una empresa l'opció més adient per resoldre les al·legacions i acabar el Pla General.

Culpes cap al Govern

L’Ajuntament ha anunciat que encarregarà mitjançant un concurs públic la continuació dels treballs del Pla General de Manacor a una empresa especialitzada en planejament urbanístic. Des del govern municipal s’ha pres aquesta decisió després de la renúncia al càrrec "per motius personals" de l’urbanista Josep Antoni Aguiló.

Amb tot, des del departament d’Urbanisme han informat que "la tramitació del Pla General és una tasca complicada, condicionada per una normativa canviant, i actualment estam pendents dels informes que han d’emetre els organismes municipals", hi ha afegit Febrer. En aquest sentit des de l’Ajuntament han informat que "per exemple els informes que ha d’elaborar la Conselleria de Medi Ambient són determinants, els hem demanat quatre vegades formalment i fins i tot el batle s’ha reunit amb els seus representants per intentar que els informes arribin a temps", ha explicat la regidora d’Urbanisme.

stats