Part Forana 31/07/2017

Llum verda per a la construcció del nou CEIP d’Alcúdia

La nova escola tindrà 6 unitats d’Infantil i 12 de Primària per acollir un total de 450 alumnes

Ara Balears
2 min
Imatges del nou CEIP Alcúdia

PalmaEl conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha presentat el projecte del nou centre d’Infantil i Primària d’Alcúdia. Ha estat acompanyat pel director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; el gerent de l'IBISEC, Miquel Coll, i l'arquitecte responsable del projecte, Guillem Quetglas.

A la presentació ha assistit el batle, Antoni Mir, acompanyat per diferents representants de la corporació municipal i de la comunitat educativa d'Alcúdia.

El passat 25 de maig es va signar el conveni de col·laboració entre el Govern i l'Ajuntament per al finançament i l’execució de les obres de construcció del nou CEIP, que serà de dues línies i tindrà 6 unitats d’Infantil i 12 de Primària, per acollir un total de 450 alumnes.

Martí March ha destacat que fa dos mesos que es va signar el conveni de col·laboració i aquest dilluns el projecte bàsic ja és una realitat. És un projecte amb moltes semblances amb el nou CEIP de Son Macià a Manacor, que també ha tingut la participació de la comunitat educativa del municipi.

Per la seva part, el batle d’Alcúdia, Antoni Mir, ha expressat satisfacció per un projecte necessari per al municipi que és fruit de la col·laboració entre institucions.

Característiques del nou centre

El centre està ubicat en un solar situat entre les avingudes de Suècia i Noruega i el carrer de Rossinyol, dins el nucli urbà del port d’Alcúdia i a una distància de 2,5 km del centre del poble. La superfície del solar és de 8.122,79 m2 i el CEIP tindrà una superfície construïda de 3.500 m2 distribuïts en planta baixa i dos pisos.

El nou centre es construirà sota criteris racionals, econòmics i sostenibles. Per això es potenciaran els mitjans naturals com porxos, pèrgoles, persianes, terrasses... per aconseguir una bona climatització del centre optimitzant els recursos.

El pressupost previst és entorn dels 4.300.000 euros i es calcula un termini d’execució, una vegada iniciades les obres, de 14 mesos.

stats