Part Forana
Part Forana 08/11/2022

La neteja viària d'Inca manté la vaga pel Dijous Bo, tot i l'augment de dotació que ha aprovat l'Ajuntament

Els treballadors reclamen la pujada salarial amb caràcter retroactiu d'ençà del gener del 2022

2 min
Si es manté, la vaga afectarà la ciutat durant els dies que més persones la visiten.

IncaEls treballadors de la neteja viària d'Inca mantenen la vaga a partir de dimarts dia 15 de novembre, i, per tant, afectaria de ple la fira del Dijous Bo. El motiu és que, segons el representant dels treballadors, l'empresa concessionària del servei, PreZero, no ha fet efectiu l'augment salarial a què es va comprometre dia 1 de gener del 2022. "El compromís de l'empresa ha quedat en no res, després de molt de temps de reivindicacions. I ara ens han convocat a una reunió divendres dia 18 de novembre. Això és el dia just després del Dijous Bo. Per tant, aquesta convocatòria no ens serveix de res, i per això, de moment, mantenim la vaga convocada", informa Miguel Pardo, secretari general de la Federació d'Hàbitat de CCOO.

Tot i això, i per intentar desencallar la situació, demà dimecres hi ha convocada una reunió al TAMIB entre treballadors, empresa concessionària i l'Ajuntament d'Inca. S'intentarà arribar a un acord per evitar la vaga durant els dies que més persones visiten la capital del Raiguer amb motiu del Dimecres Bo i el Dijous Bo.

Nou plec de condicions per al 2023

El ple de l'Ajuntament d'Inca va aprovar ahir l'estructura de costos del nou contracte de neteja viària. El seu cost anual experimenterà un increment de 600.000 euros, i això farà que cada any el cost sigui d'1,5 milions d'euros. Aquest era un tràmit necessari per a la redacció del nou plec per establir les condicions de la nova contracta, que ha d'incloure l'increment salarial previst en el marc del conveni col·lectiu autonòmic.

"Les condicions de la nova contracta són fruit del conveni col·lectiu, però el que nosaltres demanam ara és l'augment salarial a què es va compromotre l'empresa, i que de moment no ha complert. Aquest augment l'hauríem de cobrar amb caràcter retroactiu d'ençà de dia 1 de gener del 2022, i de moment l'empresa el té congelat. És per això que, si demà al TAMIB no s'arriba a cap acord, mantindrem la vaga pel Dijous Bo", afirma el representant de CCOO.

stats