Santa Eugènia
Part Forana 07/12/2023

Neix la plataforma Perill Ma-3040 a Santa Eugènia

Un grup de veïns del municipi du anys denunciant que massa vehicles, alguns d'ells de gran tonatge, travessen els carrers del nucli i posen en perill la població

Joan Socies / Tot Pla
2 min
Santa Eugenia.

Després d'anys de denunciar l'excés de trànsit a l'interior de Santa Eugènia, un grup de veïns ha decidit posar en marxa la plataforma Perill Ma-3040 com a crit d’alarma pel perill que suposa pels veïns el pas de la carretera Ma-3040 per dins el nucli urbà de Santa Eugènia. La plataforma en el seu manifest fundacional explica que “som un grup de taujans i taujanes afectats, des de fa molts d’anys”. Un grup de persones que “ara hem decidit passar a l’acció amb la creació d’aquesta plataforma per donar visibilitat al greu problema que patim cada dia: la manca de seguretat viària”.

Els membres de la plataforma han donat a conèixer mitjançant les xarxes socials la seva reivindicació i consideren que el primer dels problemes que cal resoldre és "el volum alt de trànsit que passa cada dia per la carretera i especialment pels carrers de la Balanguera i de l'Aljub", a més de la velocitat d'aquests vehicles, ja que "tot i el senyal de circular a 30 km/h en la majoria dels casos no es compleix". Segons la plataforma, els carrers esmentats no compleixen amb les normatives d'accessibilitat universal, ja que tenen les voravies massa estretes i estan plens de barreres arquitectòniques.

Igualment, critiquen que les administracions competents no hagin reduït el tonatge dels camions que poden circular per dins el poble, que arriba a les 26 tones. A més, asseguren que caminar per les voravies "i conviure tot el dia amb el trànsit de vehicles, especialment en el pas de camions i autobusos", és molt perillós, "sense perdre de vista l'enorme contaminació acústica que patim els residents", asseguren a diferents missatges que han fet circular per les diferents xarxes socials.

stats