Restauració
Part Forana 27/09/2022

Neix una nova associació d'empresaris al Port d'Andratx per fomentar la desestacionalització

Port Andratx 365 té com a objectiu aglutinar tots els comerciants i restauradors del municipi per desestacionalitzar la zona

ARA Balears
1 min
Foto de grup dels assistents a la presentació de Port Andratx 365.

PalmaLa nova Associació d'Empresaris de Restaurants i Comerços, Port Andratx 365, s'ha presentat aquest dimarts en el Club de Vela del Port d'Andratx. El president de l'Associació, Antonio Callón, i el seu vicepresident, José Enseñat, han explicat als diferents representants polítics del municipi, així com a empresaris i veïns assistents, els objectius i projectes de la nova entitat.

Enseñat ha explicat que l'associació neix amb la finalitat d'aglutinar tots els comerciants i restauradors del Port d'Andratx, una zona turísticament molt activa: "Necessitam una associació per ajuntar-nos tots, compartir la problemàtica existent i impulsar idees i propostes per desestacionalitzar la zona a l'hivern, ja que és quan tenim falta de visitants".

"Creim que, potenciant amb una adequada promoció, ja sigui en mercats madurs com l'alemany o en mercats encara emergents com l'americà, podem aconseguir una dinamització de la zona que suposi més treball, més ocupacions i de major qualitat", ha afirmat el vicepresident. Segons Enseñat, la nova associació "vol involucrar tot l'entramat econòmic del poble, no tan sols restaurants i botigues, sinó també empreses de jardineria, serveis, lloguer o manteniment d'embarcacions, immobiliàries, etc., ja que avançar en els nostres propòsits redundarà en el bé comú".

Així, el vicepresident ha concretat que en el curt o mitjà termini l'Associació pretén "organitzar mercats ambulants, carreres populars, jornades mediambientals de neteja del fons marí amb bussejadors de l'escola de busseig que tenim al port, xerrades i accions de conscienciació sobre la contaminació marina, microplàstics, etc.". Per a això, estan "pendents d'una subvenció de l'Ajuntament d'Andratx i també cercant finançament, privat o públic". Amb tot, Port Andratx 365 té el suport de Restauració Mallorca CAEB.

stats