SANT ANTONI 2018
Part Forana 11/01/2018

Muro començarà Sant Antoni amb la penjada de penons

Serà el proper dissabte 13 de gener

Ara Balears
2 min
Joan J. Aguiló, Martí Fornés, Mossèn Pere Gerard i Miquel Porquer, amb els penons.

PalmaL'inici de les celebracions de Sant Antoni a Muro el marcarà la penjada de penons, que es farà el proper dissabte dia 13 de gener. L'acte d'enguany, una tradició que es realitza abans de la festivitat del sant protector dels animals. Hi haurà els xeremiers de Muro, Es Reguinyol, i l'Escola de Música Tradicional la Xafigà de Muro (Alacant), atès que ambdós pobles estan agermanats.

El batle de Muro, Martí Fornés, ha posat en relleu la importància d’aquestes festes per al poble i tots els seus habitants. "És una festa nostra, que caracteritza el nostre tarannà i el nostre sentiment comú. Són dies per passar amb la família i els amics i per obrir les nostres portes a tot Mallorca, a tots aquells que vulguin venir a Muro a viure la festa amb nosaltres", apunta.

Per la seva banda, el regidor de Festes, Juan José Aguiló, ha destacat el plat principal de les festes, les tradicionals i multitudinàries beneïdes, que "en constitueixen el punt més àlgid, tant pel que fa a la gran participació ciutadana com per la creativitat de les carrosses esplèndides i monumentals i les comparses ben avingudes que hi participen".

Així mateix, el programa d’actes de les festes disposa d'un gran nombre d’activitats culturals, com ara presentacions de llibres i conferències. De fet, el programa s’enceta amb la presentació del IV Plec de ca s’Artiller, un monogràfic de l’autor Miquel Àngel Tortell Frontera sobre ‘El conreu de l’arròs i l’explotació de l’Albufera de Muro i sa Pobla’.

Com a elements fonamentals de la festa murera, també hi ha activitats per als més petits com ara tallers de màscares de dimonis, contacontes, taller de caparrots, el tradicional correfoc, cercaviles, concerts, torrades populars, música tradicional i folklòrica, i els concursos de carrosses o de foguerons, els premis dels quals són ben substanciosos.

stats