Part Forana 16/05/2022

Un total de 32 municipis han presentat projectes als fons europeus

El Consell està gestionant 13 plans amb fons europeus que ja estan aprovats per un valor de 23 milions d’euros

ARA Balears
1 min
Foto de família del cicle formatiu de Fons Europeus

Un total de 32 municipis i una mancomunitat han presentat o estan preparant la sol·licitud per accedir a convocatòries dels fons europeus Next Generation, segons ha informat el Consell de Mallorca en una nota de premsa.

De fet, en aquests moments la institució insular està gestionant un total de 49 projectes amb fons europeus, 13 dels quals estan aprovats per valor de 23 milions d'euros. Mentrestant, 15 estan pendents de resolució i tenen un valor de 16 milions d'euros. Uns altres 21 projectes estan en procés d'elaboració.

Precisament, el conseller de Presidència, Javier de Juan, ha participat aquest dilluns en el cicle formatiu sobre l'Estratègia d'Inversions de les Illes Balears. Allà, el conseller ha explicat que l'Oficina de Fons Europeus de la institució insular ha assessorat un total de 46 municipis i 3 mancomunitats.

Així, el Consell ofereix suport als municipis a través de l'OFE en tot el procés de les convocatòries Next Generation i en funció de les necessitats concretes de cada entitat. La institució insular també proporciona suport en l'elaboració dels pressupostos i en la tramitació de sol·licituds.

Per part seva, De Juan ha assegurat que el Consell "fa una intensa feina" desenvolupant les possibilitats que ofereixen els fons Next Generation a través de projectes propis i de l'Oficina de Fons Europeus, creada el setembre del 2021, per donar suport i assistència als municipis de menys de 20.000 habitants.

stats