Reciclatge
Part Forana 19/10/2023

Multa de més de 37.000 euros a la concessionària del servei de recollida de residus d'Esporles

L’empresa no neteja contenidors, n'utilitza en mal estat i sense identificació i mescla els residus orgànics i els de rebuig

ARA Balears
2 min
La Mancomunitat Pla de Mallorca ha anunciat als 14 ajuntaments de la comarca que “serà necessari que apugin la taxa de residus"

PalmaL'Ajuntament d'Esporles ha multat la concessionària del servei de recollida de residus, FCC Medio Ambiente, per un total de 37.581,53 euros per "la mala gestió" de la recollida selectiva. Segons argumenten, el municipi d'Esporles està patint des de fa un any "un greu perjudici per la degradació progressiva" d'aquest servei, ja que l'empresa responsable d'aquest servei no està complint amb el contracte signat amb l'Ajuntament, i per això se'ls han obert tres expedients sancionadors.

Des del setembre de 2022 i fins a l'actualitat, l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament ha elaborat tres informes en què es detalla com l'empresa ha comès reiteradament tres faltes greus i quatre de molt greus en el desenvolupament del servei a tot el municipi. Tal com indiquen els informes, l'empresa no fa la neteja de contenidors, n'utilitza en mal estat i sense identificació, mescla els residus orgànics i els de rebuig dins el mateix camió, deixa un elevat nombre d'habitatges sense recollir, presta irregularment el servei de manera reiterada i no recull els residus abocats a la via pública per part dels operaris encarregats de la recollida, entre altres incidències.

Totes aquestes infraccions, que estan incloses en el plec de clàusules administratives del contracte, sumen un valor total de 37.581,53 euros, per l'acumulació de faltes lleus, greus i molt greus en el desenvolupament del servei, i el sufragi de 7.120,47 euros del sobrecost de la valorització de la fracció orgànica. La darrera sanció, motivada pels incompliments reiterats soferts els darrers mesos, suposa una penalització total de 17.724,26 euros.

Per altra banda, l'Ajuntament ha convocat aquest dijous de manera urgent l'empresa a una reunió per tal de resoldre imminentment els danys ocasionats. A més, el consistori s'ha avançat en el procés de licitació del servei de recollida selectiva del municipi i actualment es troba el procés obert perquè les empreses del sector puguin oferir la seva proposta.

stats