Part Forana 29/05/2023

Moreno esclata d'alegria a Inca: el PSIB creix, però necessita MÉS per governar

Els socialistes guanyen un regidor, però no obtenen la majoria absoluta, mentre que el PP duplica els resultats del 2019

Toni Mateu
1 min
Virgilio Moreno fa festa aquest diumenge vespre a la plaça de Santa Maria la Major d'Inca, després de conèixer els resultats.

PalmaVirgilio Moreno ha esclatat d'alegria aquest diumenge vespre després de donar-se a conèixer els resultats que confirmen el PSIB com la força més votada a la ciutat d'Inca. Tot i haver augmentat amb un regidor i passar de 9 a 10, Moreno no ha obtingut la majoria absoluta que s'havia proposat, perquè els socialistes no han aconseguit els 11 regidors dels 21 de què està compost el ple municipal.

Els resultats electorals aboquen els socialistes a tornar a formar govern amb MÉS, que conserva els mateixos regidors que ja va obtenir el 2019. Podem, El Pi i Independents d'Inca han perdut la representació que fins ara tenien a la capital del Raiguer. Vox augmenta amb un regidor i passa de dos a tres.

Els socialistes, per celebrar els resultats i ser un dels millors obtinguts en l'àmbit municipal d'arreu de les Balears, han fet festa al centre de la ciutat.

stats