Festes
Part Forana 09/01/2023

Els mollers talen un segon pi de Sant Antoni després de rompre el primer per accident

Ha pegat damunt un altre arbre i s'ha xapat la part de la branca bona

2 min
Els organitzadors en la tala del Pi de Sant Antoni, a la finca de Formentor.

PalmaEls mollers han protagonitzat aquest dilluns una tala accidentada. Com mana la tradició, membres de l'organització del pi de Sant Antoni del Port de Pollença han talat a cops de destral l'arbre, però en caure, se'ls ha romput. El fet és que ha caigut damunt un altre pi i s'ha xapat la branca bona, per la qual cosa ha quedat inservible i han hagut d'anar-ne a cercar un altre.

A l'hora d'anar a cercar el segon, els mollers han hagut de tornar a demanar permís a la propietat, ja que l'acord inicial era per a la tala d'un únic pi. No obstant això, des de l'organització han explicat que sempre en deixen dos o tres de preparats per si passa algun fet semblant al succeït aquest dilluns. Segons ha informat l'Ajuntament, el segon pi té 56 anys, fa 20,5 metres de llarg i s'ha talat a la finca de Formentor, com és habitual.

Un cop llesta la segona tala, s'ha traslladat l'arbre fins a l'esplanada, on l'han pelat i mesurat. Dilluns una barca l'arrossegarà des del moll de Formentor fins al moll del Port de Pollença i el deixarà llest per tal que els joves intentin pujar-hi.

El pi de Ternelles

Des del Consistori també han informat que els pollencins aniran a cercar el seu pi a Ternelles, com s'ha fet en les darreres dècades, aquest dimecres dia 11. Cada 17 de gener el municipi commemora Sant Antoni amb una demostració de les habilitats dels pollencins per arribar al cim del tronc enmig d'una plaça concorreguda de visitants.

Cal destacar que, enguany, l'Ajuntament ha elegit mitjançant un sorteig els 15 pollencins i pollencines que dimecres que ve participaran en la tala i la preparació del pi de Ternelles. El sorteig s'ha fet en directe per Ràdio Pollença i han sortit triats 11 homes i 4 dones.

stats