Part Forana 28/09/2020

MÉS per Porreres exigeix restablir la connexió d'autobusos entre el municipi i l'Hospital de Manacor

El pla que s'implementarà a final del 2020 suprimeix el trajecte directe fins al centre hospitalari de referència del Llevant

T.riera
2 min
Hospital de Manacor./ ISAAC BUJ

ManacorMÉS per Porreres exigeix que es restableixi la connexió de transport públic directe amb l'Hospital de Manacor, el centre hospitalari de referència del municipi, així com amb el PAC de Vilafranca. Amb el pla que es preveu implantar a final d'any, per Porreres hi passaria la línia 502, de Porreres fins a Palma, passant per Llucmajor; la línia 511, de Porreres a Felanitx, i la línia 403, que connectaria Porreres amb Palma passant per Algaida.

El nou pla de transport públic en autobús pretén convertir Manacor i Felanitx en els centres de connexió de la zona. Per tant, la línia 511 estarà preparada per arribar fins a Manacor, però fent transbord a Felanitx. Des de MÉS per Porreres es queixen per perdre la connexió directa amb l'Hospital de Manacor i assenyalen que "no sabem si el transbord hi conduirà directament", ni tampoc a Vilafranca.

Actualment, Porreres es connecta amb Manacor mitjançant la línia 495, que passa també per Vilafranca de Bonany, on hi ha el Punt d'Atenció Continuada (PAC).

MÉS per Porreres assenyala en una nota que "el foment del transport públic és cosa de tothom, especialment de les institucions públiques. Cal que aquestes línies tinguin uns horaris útils i uns preus assequibles perquè siguin d'ús comú i perquè valgui la pena mantenir-les. Estam convençuts que tots els grups polítics de l'Ajuntament de Porreres estaran d'acord amb les reivindicacions d'aquest comunicat i els proposarem plantejar una moció per tal de fer aquesta demanda de manera conjunta".

El partit ha anunciat també que adreçarà una carta al director general de Transports i Mobilitat, Jaume Mateu Lladó, i al gerent del CTM, Maarten van Bemmelen, per demanar-los que es repensin la decisió d'eliminar aquesta línia. "No podem permetre que la ciutadania del nostre poble perdi l'oportunitat de poder acudir als serveis de salut pública en transport públic", conclouen a la nota.

stats