Banyalbufar
Part Forana 21/12/2022

MÉS per Mallorca demana modificar la Llei de costes per protegir els escars de Banyalbufar

Anuncia una iniciativa al Parlament perquè Madrid no esbuqui elements patrimonials de vorera de mar

AraBalears
1 min
Els escars (alcoves) han ajudat generació rere generació a desenvolupar l'activitat pesquera al municipi.

PalmaMÉS per Mallorca ha anunciat una iniciativa al Parlament per protegir els escars del Port des Canonge, a Banyalbufar. La formació impulsarà una iniciativa perquè el Parlament de les Illes Balears sol·liciti una modificació de la Llei de costes per evitar que el Ministeri per la Transició Ecològica esbuqui elements patrimonials de vorera de mar. La formació, a la vegada, promourà que el conjunt de 24 alcoves (tal com els anomenen a la contrada) del Port des Canonge siguin declarades Bé d'Interès Cultural.

"La seva situació estratègica i la integració a l'entorn constitueixen la imatge més coneguda i tradicional del Port des Canonge, i tenen els orígens a la primera meitat del segle XX", ha defensat aquest dimecres el diputat Josep Ferrà en la segona jornada del ple de pressupostos al Parlament.

La iniciativa al Parlament coincideix amb la mateixa setmana que el ple de l'Ajuntament de Banyalbufar n'aprovàs una de semblant. Per iniciativa de l'agrupació Per Banyalbufar i Port des Canonge, el ple demanarà al govern espanyol la preservació dels antics escars.

Aquestes construccions antigament no només s'utilitzaven per guardar-hi les barques, sinó que els pescadors en ocasions també hi quedaven a romandre. Es dona la circumstàcia que a principis del segle XX el Port des Canonge encara no havia estat urbanitzat. Per tant, els nuclis més propers a aquesta part de la costa eren Banyalbufar i Esporles.

stats