Homofòbia
Part Forana 03/06/2023

MÉS per Mancor denuncia que digueren "puta marieta, no ets ni del poble" a un integrant de la llista

La suposada víctima, un nou resident amb orígens estrangers, ha demanat hora a la Guàrdia Civil per denunciar els fets durant la nit electoral

2 min
Plaça de Dalt, al poble de Mancor de la Vall, amb el bar de Cas Puput al cap de cantó del fons.

PalmaMÉS per Mancor ha denunciat a l'opinió pública a través de les xarxes socials que un integrant de la llista va patir "una agressió verbal homòfoba i conducta agressiva durant la nit electoral". Segons la versió del partit ecosobiranista, un grup de persones "varen increpar i intimidar amb l'objectiu d'humiliar un membre de la candidatura". "Varen utilitzar expressions ofensives com 'puta marieta' , 'no ets ni del poble' , 'estic fins als ous dels putes rojos' i varen faltar al respecte amb agressivitat als altres membres de la llista", diuen en el comunicat.

Segons Guillem Villalonga, encara batle en funcions de Mancor, "aquell vespre hi havia un grup de joves simpatitzants del PP que estaven molt exaltats amb la victòria del seu partit". "Aquell grup feia rotlada davant el bar de Cas Puput i jo m'hi vaig acostar per donar l'enhorabona a Pep Frontera, candidat popular i guanyador de les eleccions. Frontera, com és natural, estava molt content. Quan el vaig felicitar, es rigueren de mi. Va ser en aquell context que va tenir lloc l'agressió al jove de la nostra llista", informa Villalonga.

Segons Villalonga, la suposada víctima "és un nou resident a Mancor, d'orígens estrangers". "Aquesta persona ja ha demanat hora a la Guàrdia Civil per denunciar els fets", diu l'encara batle. Per aquest motiu, "MÉS per Mancor demana a l'agrupació del Partit Popular de Mancor que manifesti per escrit una denúncia pública, perquè després de l'agressió els guanyadors de les eleccions celebraren la victòria amb els suposats agressors".

Vuit vots de diferència

La candidatura del PP, encapçalada per Pep Frontera, s'imposà a la de MÉS per Mancor, liderada per Joan Ramon Villalonga, per just 8 vots. Dels 9 regidors que conformen el consistori, 5 són per al PP i 4 per a MÉS. Fa quatre anys, els resultats varen ser igualment ajustats, però en sentit contrari: per just cinc vots, la majoria absoluta va ser per a MÉS. El batle de l'anterior mandat, Guillem Villalonga, tancava la llista de manera testimonial de Joan Ramon Villalonga, que ara serà cap de l'oposició.

stats