Part Forana 25/05/2022

MÉS per Llucmajor demana suport a l'Ajuntament per fomentar el català en la justícia

Ha presentat una moció en la qual reclama que les comunicacions a aquesta administració es facin sempre en català

ARA Balears
1 min
Ajuntament de Llucmajor

PalmaMÉS per Llucmajor ha presentat una moció en la qual demana a l'Ajuntament que reafirmi "el seu compromís" amb el català i que totes les comunicacions dirigides a l'Administració de la Justícia es facin "sempre" en aquest idioma. Amb aquesta iniciativa, la formació política dona suport a la campanya 'La justícia, també en català', que té com a objectiu fomentar-ne l'ús en aquesta administració, així com promoure el coneixement i el respecte dels drets lingüístics dels ciutadans, informa Europa Press.

La moció de MÉS especifica que les comunicacions dirigides a aquesta Administració "s'han de fer en català" quan es tracti d'òrgans judicials que estiguin a les Balears o en l'àmbit lingüístic català. Pel que fa als advocats i representants legals, demanen que "utilitzin normalment" el català en les actuacions de caràcter processal i davant els òrgans judicials.

Així, la moció insta les institucions del Govern a rectificar el seu compromís lingüístic. També recorda que la utilització del català es "reflecteix" en l'Estatut d'Autonomia de les Balears i la Llei de normalització lingüística.

stats