Part Forana 26/05/2021

MÉS per Inca s'oposa als espectacles taurins i proposa destinar la plaça de toros a esdeveniments culturals

Considera que aquest espai s'ha de destinar a actes festius, socials i de promoció econòmica

ARA Balears
1 min
La llei de toros 'a la balear' aconsegueix que s'anul·li una correguda prevista a Inca

IncaMés per Inca s'oposa a la celebració d'espectacles taurins i proposa destinar la plaça de toros a altres esdeveniments, explica la formació política en una nota. Fa aquest comunicat després de conèixer que l'empresa madrilenya Tauroemoción i la propietat de la plaça de toros del municipi hagin signat un contracte per celebrar-hi festejos taurins durant els pròxims cinc anys.

La formació proposa que l'Ajuntament d'Inca signi un conveni de col·laboració amb la propietat de la plaça de toros, i que es reguli la seva utilització a actes culturals, festius, socials i de promoció econòmica, entre d'altres. "Amb aquesta proposta volem donar una resposta local als anys de lluita contra aquest espectacle basat en la tortura. A la vegada, donam un ús cultural, social i econòmic a aquesta infraestructura", diu el regidor de benestar animal, Biel Frontera.

Per aquest motiu, MÉS per Inca ha presentat una moció al ple municipal d'aquest dijous en defensa del benestar animal, i en la qual inclouen les diferents propostes per dotar la plaça d'un ús cultural i de promoció de l'economia local. En aquesta moció també insten al govern espanyol a abolir totes les ajudes públiques al sector de la tauromàquia.

stats