Part Forana 22/06/2023

MÉS-Esquerra cedeix i March serà batle de Pollença els quatre anys

Campomar serà la delegada del Moll i també serà la responsable de l'Empresa Municipal de Serveis

2 min
El conseller d'Educació, Martí March, aquest dimarts al Parlament.

PalmaJa hi ha pacte entre PSOE i MÉS-Esquerra per a governar l'Ajuntament de Pollença fins al 2027. Els ecosobiranistes han cedit i han accedit que Martí March (PSOE) sigui batle els quatre anys de mandat. El Consistori tindrà cinc dedicacions exclusives, tres de les quals seran per a MÉS-Esquerra i dues per al PSOE, tal com es recull en el document que han signat aquest dijous els secretaris generals d'ambdues formacions.

Els secretaris generals d'amdues formacions han signat el pacte.

En el pacte no s'han estipulat quins són els projectes que volen impulsar, però han avançat que "es consensuarà la redacció d'un pla d'acció de govern que reculli les propostes, i fixi els compromisos a impulsar en els quatre anys vinents, on constaran les prioritats d'actuació i el temps d'execució aproximat". A més, per tal de garantir-ne el compliment, es crearà una comissió de seguiment, que estarà formada per sis membres, tres de cada formació.

El repartiment d'àrees

Quant al repartiment d'àrees, els socialistes duran Impuls econòmic, Turisme, Comerç, Fires i Mercats, Educació, Escola de Música, Infància, Joventut, Noves Tecnologies, Benestar Social, Residència, Salut i Cementeri, Festes i Esports, Urbanisme i Activitats, Seguretat Ciutadana i Personal, i Hisenda i Contractació. A més, els del PSOE també s'encarregaran de la Delegació Especial del nucli de Sant Vicenç.

La cap de MÉS, Joana Aina Campomar, serà la delegada del Moll i la responsable de l'Empresa Municipal de Serveis (EMSER), mentre que els regidors ecosobiranistes gestionaran Cultura (Coordinació i Programació, Arxiu, Biblioteques, Normalització lingüística, Patrimoni, Festival i Memòria Democràtica); Igualtat; l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC); Participació Ciutadana; Ràdio Pollença; Àrea de Serveis (Manteniment Edificis, Brigada d'Obres, Neteja Edificis); l'Empresa Municipal de Serveis (Aigua, Residus, Clavegueram, Neteja Viària); Medi Ambient; Parcs i Jardins; Mobilitat i la Badia de Pollença.

Baixada del sou un 10%

Les formacions han acordat rebaixar un 10% els salaris corresponents a les dedicacions exclusives. Així els cinc regidors que treballaran a jornada completa, passaran de cobrar 46.000 euros a cobrar-ne 41.400. Cal recordar que en l'anterior legislatura tant el batle, Tomeu Cifre, com els regidors es van apujar el salari entre un 30% i un 40%. En aquest mandat, quant a les dedicacions parcials s'aplicarà de manera proporcional la rebaixa del 10%.

Les retribucions per dietes –cada mes, el Consistori es reunirà per fer un ple ordinari, excepte l'agost i el desembre– dels membres de l'equip de govern seran de 24.000 euros per a la batlia i de 18.000 per a regidors i regidores, mentre que es mantindran les mateixes retribucions als grups municipals i membres de l'oposició.

Dos càrrecs de confiança

L'elecció dels càrrecs de confiança es farà de manera consensuada, segons han explicat. El PSOE proposarà un gerent per a l'àrea d'Urbanisme, mentre que MÉS triarà al candidat a la gerència d'EMSER i de la Brigada d'Obres.

stats