Polèmica
Part Forana 27/01/2023

Més per Andratx titlla de "masclista i racista" la resposta de Ciutadans a una regidora

"La seva pregunta és defectuosa, si vol la pot fer en castellà, però no sé si el seu partit li deixarà", digué Ángel Hoyos

1 min
La sessió plenària d'Andratx es va celebrar el passat dijous.

PalmaMés per Andratx ha denunciat la resposta del regidor de Ciutadans, Ángel Hoyos, a una de les ecosobiranistes, Gracce Bolaños durant el plenari del passat dijous. "La seva pregunta és bastant defectuosa, si vol la pot fer en castellà, però no sé si el seu partit li deixarà", respongué Hoyos quan Bolaños li demanà per l'estat del planejament urbanístic d'Andratx. Des de Més han denunciat els fets, que consideren un "atac i vexació amb caràcter racista, masclista i misogin".

També el senador de Més Vicenç Vidal ho ha denunciat públicament per les xarxes socials. "Si ell no va entendre la pregunta, és el seu problema. A Grace l'han vexada per dona, d'origen colombià i catalanoparlant", ha sentenciat. Vidal considera del tot inadequada i " de mala educació" la resposta d'Hoyos, ja que "ell tenia la pregunta per escrit abans del ple, com sempre, i s'hauria pogut preparar la resposta amb antelació".

L'agrupació municipal ha explicat que "la regidora vol aprendre i usar el català, no és una imposició del partit". La portaveu, Ruth Mateu, ha puntualitzat que Bolaños va començar fent les seves intervencions en castellà, però llavors, per iniciativa pròpia va decidir fer el canvi. "El nostre partit estima el català com a llengua pròpia, defensa el nostre paisatge i el nostre territori i lluita per la seva gestió. I no discrimina per raó de naixement, gènere, condició econòmica, llengua ni religió", han aclarit en un comunicat.

stats