Creu dels Caiguts
Part Forana 14/11/2023

Memòria de Mallorca alerta a l'Ajuntament de Bunyola que restituir la creu dels Caiguts vulnera la llei

La Creu va ser retirada el 2021 en compliment de la Llei de memòria històrica

ARA Balears
1 min
Moment en què es retirava el monument.

PalmaMemòria de Mallorca ha recordat a l'Ajuntament de Bunyola que la restitució de la creu dels Caiguts pel franquisme, va en contra de la legalitat actual.

Així ho ha informat aquest dimarts l'entitat després d'haver presentat una instància al consistori amb la qual sol·liciten una còpia de la proposta de restitució de la creu, una còpia de l'acta municipal en què es va debatre l'acord i una còpia escrita de qualsevol acció que derivi de la proposta de restitució de la creu i de qualsevol actuació possible a l'indret allà on hi havia la creu, que fou retirada en compliment de la Llei 2/2018, de 13 d'abril, de memòria i reconeixements democràtics de les Illes Balears.

En aquest sentit, Memòria de Mallorca ha assenyalat que el seu objectiu és treballar per la justícia i la reparació de les víctimes del franquisme, dels seus familiars i de la societat en general, a més de vigilar per l'eliminació de simbologia franquista. Finalment, han instat el consistori a complir les lleis autonòmiques i estatals de memòria democràtica. Cal recordar que fa unes setmanes, Vox Bunyola va proposar a l'Ajuntament aixecar una nova creu, al·legant que "no és un símbol de cap bàndol". Amb tot, la creu va ser tomada el passat 2021 en compliment de la Llei de memòria històrica.

stats