Mobilitat
Part Forana 06/11/2023

Marratxí vol ampliar la carretera vella de Bunyola

El municipi també ha sol·licitat al Consell de Mallorca una via verda en el desviament del torrent

ARA Balears
2 min
La reunió entre els representants de l'Ajuntament de Marratxí i del Consell de Mallorca.

MarratxíL'Ajuntament de Marratxí ha sol·licitat al Consell de Mallorca l'ampliació de la carretera Vella de Bunyola (Ma 2031) des de la rotonda de Nova Cabana fins a la del camí de Son Sales. La petició es va fer la setmana passada en el marc d'una reunió entre el batle del municipi, Jaume Llompart; el regidor de Mobilitat, Juan Pizarro; el director general d'Urbanisme, Guillem Taberner, i el conseller insular de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio.

Segons ha explicat Llompart, "es tracta d'una actuació prioritària, tant per a la millora de la seguretat viària mitjançant l'ampliació de la calçada i la creació d'espai per a vianants, com perquè aquesta actuació permetria la dotació de serveis bàsics de la zona". Igualment, el batle de la localitat ha subratllat la predisposició mostrada per Rubio en aquest sentit. Val a dir que la zona que es podria dotar de serveis, a la qual fa referència Llompart, comprèn les urbanitzacions d'Es Garrovers, Planera i Son Daviú.

Per una altra banda, l'edil també ha demanat la col·laboració del Consell per a la construcció d'una via verda en el desviament del torrent de la conca, que recull l'aigua de la comuna de Bunyola al seu pas per Son Ramonell en paral·lel a la finca de Son Macià. D'aquesta manera, la via tindria uns tres quilòmetres i desembocaria en el torrent Gros.

Jaume Llompart també ha posat sobre la taula l'obertura d'una sortida directa a l'autopista d'Inca des del polígon de Marratxí. Una actuació que té com a objectiu evitar el trànsit continu de camions a través de les urbanitzacions d'Es Caülls i Es Figueral. A més, l'edil ha demanat "la realització d'altres actuacions que millorarien els accessos al municipi i la seva circulació interior".

stats