Educació
Part Forana 06/02/2023

Marratxí assumirà els més de 70.000 euros que deu la concessionària de les escoletes

Aquest dimarts es farà efectiu el segrest del servei i "a finals de setmana" es pagarà a les treballadores

2 min
Façana de l'Ajuntament de Marratxí.

L'Ajuntament de Marratxí assumirà el deute de la concessionària de les escoletes i pagarà més de 70.000 euros a les treballadores, que no han cobrat d'ençà del mes de novembre. "El pagament es podrà fer a finals de setmana, ja que dimarts es farà efectiu el segrest del servei", ha explicat el batle, Miquel Cabot.

El deute que acumula l'empresa correspon no només al sous impagats de novembre, desembre i gener, sinó també a millores econòmiques que s'han afegit recentment en el conveni i que no s'han aplicat. L'Ajuntament resoldrà el contracte amb la concessionària a finals de mes: "Els descomptarem els 70.000 euros que deuen dels 500.000 que encara els queden per amortitzar la inversió inicial que feren", ha puntualitzat Cabot.

L'Ajuntament licità la construcció dels dos edificis juntament amb l'explotació dels mateixos per un període de 25 anys, dels quals només se n'hauran fet efectius 14. Aquest incompliment del contracte per part de l'administració i avalat pel segrest del servei tindrà un cost de mig milió d'euros per a les arques municipals.

Es manté la vaga

El conflicte podria quedar definitivament resolt aquesta setmana, tot i que UGT manté per a aquest dilluns i dimarts la convocatòria de vaga "a l'espera de confirmar el pagament", ha confirmat el sindicat en un comunicat. A aquesta segona convocatòria, que s'estén també a dimarts, s'hi ha de sumar la prevista per als dies 13 i 14 de març.

En una reunió entre UGT i l'Ajuntament, el sindicat ha manifestat "la necessitat de millorar econòmicament els sous amb un increment important dels salaris a totes les categories professionals".

El segrest del servei

Aquest dimarts es fa efectiu el segrest que permet l'Ajuntament assumir el servei per un termini màxim de 3 anys o fins que s'acrediti la desaparició de les causes que l'han motivat i el concessionari justifiqui estar en condicions d'assumir l'explotació.

El darrer ple va facultar dos funcionaris municipals per ser els encarregats de substituir el personal directiu de l'empresa en tot allò relacionat amb la gestió ordinària de les escoletes, i una vegada finalitzat el segrest, efectuar la liquidació que correspongui.

No obstant això el Consistori ja està preparant una nova licitació i no preveu, de moment, internalitzar els serveis. "Ja vàrem quedar d'acord amb UGT que per ara no ens ho plantejàvem, que allò més important ara era resoldre el conflicte, que ja és prou gran", ha explicat Cabot.

stats