Part Forana 23/12/2023

Maria de la Salut aconsegueix que Educació li pagui un deute històric per l'escola

La xifra ascendia als 600.000 euros per les quantitats pendents que no es varen pagar en el moment de construir l’escola nova, ubicada a la zona del Clot d’en Maiol

Joan Socies
2 min
Maria de la Salut aconsegueix que Educació li pagui 600.000 euros pel contenciós de Ferrovial per l’escola

Maria de la SalutEl ple municipal de Maria de la Salut d’aquesta setmana ha acordat amb els vots favorables de l’equip de govern del PP i els del PSOE a l’oposició i l’abstenció de MÉS, el pagament de 600.000 euros a l’empresa Ferrovial Agromán S.A. per les quantitats pendents que no es varen pagar en el moment de construir l’escola nova, ubicada a la zona del Clot d’en Maiol.

D’aquesta manera, l’Ajuntament surt al pas de la sentència que s’ha de dictar i que segons explica el batle de Maria de la Salut, Jaume Ferriol, “amb això, aconseguim que Ferrovial llevi el contenciós que té posat abans que surti la sentència del jutjat. S’ha de dir que, si el jutjat dictàs sentència contra l’Ajuntament, pujaria a més de 700.000 euros i quasi segur que implicaria la fallida del nostre Ajuntament”.

Tot el procés es remunta al 2010 amb l’inici de les obres de l’escola. El mes de gener de 2011, els alumnes ja estrenaren el nou centre educatiu.

Ferriol explica que “va ser el passat mes d’agost quan vàrem tenir una reunió amb el nou conseller d’Educació, Antoni Vera, i els seus tècnics, i tot d’una varen entendre que era un problema que havia creat la Conselleria a l’Ajuntament. A partir d’aquesta reunió es varen posar a fer feina i ara en tenim els resultats”. Ferriol afegeix que “hem firmat un conveni pel qual es reconeix que és la Conselleria que ha de fer front a aquesta demanda. A partir d’ara hi ha 15 dies perquè la Conselleria ens ingressi aquests 600.000 euros per poder pagar l’empresa”.

El batle assegura que d’aquesta manera “aconseguim que Ferrovial llevi el contenciós abans que pugui sortir la sentència”.

Història

Els primers anys de la segona dècada d’aquest segle, la Conselleria va construir la nova escola. L’empresa que va fer l’obra, Ferrovial Agromán va reclamar el pagament de tota una sèrie de factures a causa de canvis en el projecte que varen introduir els tècnics de la Conselleria. En total, el cost que reclamava l’empresa era de 437.000 euros. Uns doblers que ningú va pagar, ni Ajuntament ni Govern. Uns anys després, el 2017, Ferrovial va posar el contenciós contra l’Ajuntament de Maria, per ser el propietari de l’escola i qui va licitar l’obra.

Jaume Ferriol també assenyala, dins el discorre d’aquesta història que, “des del 2017, l’Ajuntament ha estat en contacte amb la Conselleria d’Educació i aquesta mai no ha volgut saber res del tema. De fet, a principis de 2022, ens varen arribar a dir que no ens volien rebre si era per xerrar d’aquest tema, ja que la demanda era contra l’Ajuntament”. “Encara més –afegeix Ferriol–, ens varen dir que si l’Ajuntament volia cobrar de la Conselleria, hauríem de posar-los un contenciós”.

Ara, després d’anys de litigi, sembla que la resolució del conflicte arriba al final.

stats