Part Forana 02/09/2020

XMaria i PP acorden presentar una moció de censura contra l'equip de govern

Guillem Jordà abandonarà la llista dels sobiranistes a favor de Bernat Quetglas, que esdevindrà batle de Maria de la Salut durant els dos primers anys

T. Riera
1 min
Ajuntament de Maria de la Salut./ AJUNTAMENT

ManacorL'agrupació XMaria, formada per MÉS per Mallorca i independents, va fer públic un comunicat aquest dimarts en el qual anunciava l'acord amb el PP per presentar una moció de censura contra l'equip de govern format per El Pi i PSOE. L'exbatle i actual portaveu dels sobiranistes, Guillem Jordà, abandonarà l'Ajuntament en detriment de Bernat Quetglas, primer reserva de la llista electoral i exmembre del PSOE.

L'acord entre XMaria i PP propiciarà la sortida del PSOE i El Pi, que governen en minoria a Maria de la Salut des de l'any passat. Els partits de la moció de censura han acordat que els dos primers anys la batlia correspongui als sobiranistes, amb Bernat Quetglas al capdavant, mentre que els mesos restants seria per als populars, amb Jaume Ferriol.

En el comunicat, XMaria assegura que ha perdut "la confiança en l'equip de govern. És incapaç de governar i oferir solucions als problemes reals del poble". Els sobiranistes també critiquen la "falta de transparència i de canals de participació ciutadana".

XMaria i PP es troben molt allunyats des del punt de vista ideològic, però estant a l'oposició "ens hem adonat que en temes municipals estam més a prop del que pensàvem", assegura Guillem Jordà. "El PP ha respectat molts de punts del nostre programa, sobretot en temes mediambientals i d'obres. Temes que no poguérem tirar endavant quan governàvem junts amb El Pi", conclou Jordà.

stats