Part Forana 19/05/2022

Maria Antònia Oliver serà declarada filla adoptiva de Sencelles

L'Ajuntament del municipi ha iniciat l'expedient per atorgar el títol pòstum a l'escriptora mallorquina

ARA Balears
1 min
Maria Antònia Oliver

L'escriptora Maria Antònia Oliver serà declarada filla adoptiva de Sencelles, el poble on residia fins que va morir el passat 10 de febrer a 75 anys. L'Ajuntament ha aprovat la proposta del PP aquest dimecres a plenari per iniciar l'expedient de nomenament, segons ha informat el partit a una nota de premsa.

Precisament, l'autora de Cròniques d'un mig estiu, Amor de cans i Joana E va acordar cedir la seva cada de Biniali a l'Obra Cultural Balear en benefici de la llengua i cultura pròpies. Cal recordar que al domicili també hi va viure el seu company de vida, l'escriptor Jaume Fuster.

A Biniali també s'hi concentraren un centenar de persones el passat febrer per recordar la Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2016) en el moment de la seva mort. De fet, a la trobada hi van assistir veïns, coneguts, amics i representants polítics de Sencelles, a més de representants de la cultura.

En aquell punt del llogaret s'hi recitaren alguns fragments de l'obra d'Oliver i ara el poble vol retre homenatge a l'escriptora amb aquest reconeixement.

stats