Part Forana 16/06/2023

MÉS votarà a favor que March sigui batle de Pollença, mentre continuen negociant

Els 800 vots amb què els socialistes superen els ecosobiranistes són l'argument per no cedir la batlia a Campomar els darrers anys de mandat

2 min
El conseller d'Educació en funcions, Martí March, serà batle de Pollença, mentre que encara està per veure quin regidoria ocuparà qui ha estat diputada durant la darrera legislatura Joana Aina Campomar.

PalmaMartí March serà investit batle de Pollença aquest dissabte, amb els vots favorables de MÉS. Els ecosobiranistes no entraran tot d'una a formar part de l'equip de Govern. La cap de la llista de MÉS, Joana Aina Campomar, assegura "que el vot per investir March com a batle és un gest de responsabilitat". "Nosaltres, però, no hem renunciat a tenir la batlia durant un temps determinat ni a gestionar determinades àrees. Tanmateix, durem a assemblea l'acord a què s'arribi durant les negociacions", ha manifestat Campomar. Mentrestant, fonts de l'entorn socialista asseguren que "els 800 vots amb què superen MÉS, segons els resultats electorals de dia 28 de maig, és un argument més que suficient per ostentar la batlia durant tot el mandat".

Si finalment entrassin al Govern municipal, els quatre edils ecosobiranistes més el sis regidors socialistes suposarien una folgada majoria absoluta per governar un consistori format per 17 regidors. Tot i que el nombre de regidors obgtinguts per MÉS (4) és igual als obtinguts per la coalició Tots Per Pollença - El Pi, la llista encapçalada per Tomeu Cifre va ser la segona més votada (23'79 per cent dels vots). La llista liderada per Joana Aina Campomar va ser la tercera opció amb més vots (20'25 per cent) per darrere del PSOE i de Tots Per Pollença - El Pi.

El ple de l'Ajuntament de Pollença, com la resta de consistoris de les Balears, es constitueix aquest dissabte. Campomar parla de "preacord d'investidura per continuar negociant-ho tot durant les properes setmanes". Si no hi ha un canvi sobtat de guió, March serà batle alhora que, segons Campomar, "continuaran negociant el programa i les àrees de responsabilitat". "Nosaltres volem ser al govern i compartir la batlia. Si això no és possible, als socialistes hauran de governar en minoria. Com que les àrees de Govern no es repartiran fins d'aquí a unes setmanes, pensam que hi ha temps per negociar", comenta la líder de MÉS a Pollença.

Tant Martí March con Joana Aina Campomar aterren a la política municipal del seu poble, després de fer política autonòmica. Mentre que March és encara el conseller d'Educació en funcions, a l'espera de la formació del nou Govern, la diputada Campomar ha estat la secretària primera de la Mesa del Parlament.

stats