Part Forana 12/06/2023

La manca d'acord entre MÉS i PSOE impossibilita un pacte de progrés a Capdepera

Els socialistes es neguen a destituir el seu candidat i actual batle, una exigència innegociable per als ecosobiranistes

2 min
Els candidats de MÉS per Capdepera.

PalmaEls PSOE de Capdepera ha rebutjat la proposta de MÉS per segellar un pacte de progrés al municipi. Els ecosobiranistes demanaven la setmana passada que l'actual batle i candidat a revalidar el càrrec del PSOE, Rafel Fernández, dimitís. Davant aquesta petició, els socialistes han expressat que la seva intenció és "posar-ho tot de la nostra part perque els pròxims quatre anys continuïn governant les forces d'esquerres", tot i que això no passa per llevar Fernández de la llista.

Les dues forces han obtingut cinc regidors, però els socialistes han recordat que "les forces d’esquerres sumen 2.120 vots, 1.109 per als socialistes i 1.011 per a Més per Capdepera, respecte dels 1.181 que va treure el PP" i han destacat "la importància d’arribar a aquest acord entre perquè el municipi no faci ni un pas enrere en els drets, avenços i llibertats assolits".

A més, des del PSOE critiquen un possible govern del PP en minoria –que ha estat la força més votada i ha tret també cinc regidors–, ja que seria "inestable i sense possibilitats d'arribar a pactes de govern".

El batle de Capdepera, Rafel Fernández.

MÉS acusa Fernández de fer atacs personals i no voler arribar a acords

Els de MÉS, per la seva banda, expliquen que es tracta d'un problema polític i no personal i han acusat Fernández de no voler arribar a acords durant els darrers vuit anys: "Hem rebut multitud d’atacs personals per part del candidat socialista i que amb la seva prepotència i voluntat de crispar i dividir la ciutadania ha intentat arraconar i ridiculitzar MÉS per Capdepera, si en realitat es tractàs de qüestions personals ni tan sols ens haguéssim assegut a parlar".

Els ecosobiranistes no descarten arribar finalment a un acord amb el PSOE: "Només falta un gest del senyor Fernández, però encara hi som a temps. Més per Capdepera dedicarà les hores que facin falta per aconseguir un acord abans del pròxim dissabte. Els acords progressistes ho han de ser de veres, no només de nom", han sentenciat.

Possible pacte entre el PP i MÉS

Els ecosobiranistes s'obren també a la possibilitat de pactar amb els populars, encara que reconeixen que "no seria allò natural". La candidata del PP, Mireia Ferrer, també preveu la possibilitat de pactar amb MÉS i assegura que "no tancarem les portes a ningú". Ara bé, respecte del PSOE, Ferrer ha estat contundent: "Després de 12 anys de batlia, el poble ha parlat i crec que els resultats dels socialistes parlen per si mateixos", ha dit referint-se al fet que el PSOE ha perdut tres regidors respecte del 2019.

stats