Recursos hídrics
Part Forana 22/08/2022

Manacor reduirà l'aigua dels rentapeus i de reg de zones enjardinades per la sequera

L'Ajuntament del municipi ha posat en marxa una sèrie de mesures d'emergència a causa de la prealerta de la Direcció General de Recursos Hídrics

ARA Balears
1 min
Ajuntament de Manacor./ ARXIU

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha posat en marxa mesures d'emergència per afrontar la situació de prealerta per sequera que ha marcat la Direcció General de Recursos Hídrics a l'illa de Mallorca. La setmana passada, la Delegació de Medi Ambient va donar l'ordre a les quatre empreses que s'encarreguen del manteniment de la jardineria, parcs i arbratge del municipi que redueixin el reg al 50% a totes les zones enjardinades.

Seguint el Pla d'emergència per sequera del municipi de Manacor, amb aquesta mesura es reduirà el consum d'aigua, ja que és molt elevat en algunes de les zones enjardinades de la localitat. A més, s'ha reduït al mínim el temps dels temporitzadors dels rentapeus que hi ha instal·lats a les platges urbanes del municipi, amb l'objectiu de disminuir el consum innecessari d'aigua. D'altra banda, es recomana no fer nets els vehicles ni omplir les piscines fins que s'aixequi la situació de prealerta per sequera.

Cal recordar també que l'Ajuntament de Manacor ha iniciat enguany el pla per substituir la gespa ornamental de certs espais enjardinats del municipi per altres espècies autòctones que ajudarà a reduir el consum d'aigua. Aquestes accions començaren durant l'hivern i, gràcies a la retirada de la gespa ornamental i a la plantació d'espècies autòctones, s'estalviaran 564 metres cúbics d'aigua l'any, xifra que equival al consum anual d'aigua de 8,5 habitatges.

stats