Part Forana 28/09/2020

El sistema de recollida selectiva porta a porta de Manacor s'amplia fins al barri de Crist Rei

Uns 200 habitatges es beneficiaran d'aquest servei, que funciona al centre del municipi des de l'1 d'abril

T.riera
2 min
El barri de Crist Rei s’incorpora al sistema de recollida selectiva porta a porta./ ARXIU

PalmaEl sistema de recollida selectiva porta a porta de Manacor abraça també el barri de Crist Rei a partir d'aquest dilluns. En total, uns 200 habitatges es veuran beneficiats d'aquest sistema de recollida i se sumaran al centre de Manacor, que ja disposa d'aquest servei des del passat 1 d'abril. Els carrers que ja podran optar a aquest sistema són: Riera de Conies, Sant Andreu, Sant Francesc, Lluna, Rosa, Pius IX, Salas i Verònica (fins a la cantonada amb Pius IX i Salas).

La introducció d'aquest nou servei s'està fent de manera progressiva. En fases diferents, s'ha establert la recollida porta a porta al centre de Manacor, Portocristo i Son Macià, una deixalleria mòbil i la recollida de matèria orgànica en contenidors intel·ligents a s'Illot, Portocristo i la resta de Manacor. Amb aquest sistema es pretén oferir un millor servei i assolir també la reducció i el reciclatge de residus.

El calendari setmanal s'ha enviat als veïns dels carrers esmentats. Des del Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manacor es recorda que és important seguir el calendari per treure els residus separats correctament als horaris indicats i que cada dia es pot treure de manera separada una bossa amb bolquers o altres residus sanitaris, inclosos l'arena per a moixos i els excrements d'animals. En cas d'emergència, els veïns poden dur els residus a la deixalleria municipal de Manacor.

Els envasos de vidres s'han de treure en un poal els dilluns abans de les 9 h del matí. Els envasos lleugers, en una bossa de plàstic els dilluns i dijous al vespre. El paper i cartó, en una bossa de paper, capsa de cartó o poal. La matèria orgànica, en un poal o bossa de plàstic. I el rebuig, també en una bossa de plàstic.

A les cases on hi hagi casos confirmats de coronavirus o persones amb símptomes pendents d'estudi, tots els residus s'hauran de tirar en bosses tancades i s'han de treure com a residus sanitaris a la recollida diària.

stats