Part Forana 18/12/2018

Manacor ja prepara la seguretat per a les festes de Sant Antoni

L'Ajuntament preveu que hi hagi més d'un centenar de foguerons en tot el municipi

M. B.
2 min
Imatge de la reunió a Batlia per preparar la seguretat durant el proper Sant Antoni.

ManacorAmb la previsió que en tot el municipi de Manacor hi hagi més de 100 foguerons a la propera edició de les festes de Sant Antoni, l'Ajuntament ja treballa en la seguretat d'aquesta celebració, que cada any rep més gent. Molts dels fogueroners i fogueroneres ja s’han inscrit a l'Ajuntament, un tràmit que és obligatori per a tothom que vulgui fer foguerons amb figures o sense, o simplement torradors.

Es preveu que a la nit de dia 16 cremin més de 100 foguerons. Tot això obliga a prendre diverses mesures de seguretat que es pretén que no afectin la ciutadania ni el desenvolupament normal de la festa, segons explica la batlessa, Catalina Riera.

El termini per inscriure el fogueró acaba el 4 de gener. La sol·licitud es pot descarregar al web de l’Ajuntament de Manacor, www.manacor.org, i els documents que cal emplenar, a la Seu Electrònica, (apartats Serveis i Tràmits / Catàleg de procediments / Fires, festes i Mercats).

La Policia Local, la Policia Nacional i els agents de Protecció Civil seran a la plaça de la Concòrdia, a la plaça de la Rectoria, durant el recorregut dels dimonis des del primer ball fins a les completes. Com en els darrers anys, a l’església la gent no podrà entrar-hi amb motxilles, bosses, botelles o objectes contundents, segons ha informat l'inspector en cap en funcions de la Policia Local, Àngel Duró.

Les completes són, de fet, un dels actes més multitudinaris de la festa i enguany hi accediran unes 1.700 persones. Aquest és l'aforament màxim de l'església dels Dolors. Des del Patronat de Sant Antoni i des de l’Ajuntament de Manacor es recomana visitar els foguerons i seguir la comitiva del dimoni a peu o amb bicicleta.

Des del Patronat, el president Antoni Gomila adverteix que "els santantoniers han de tenir en compte que no és possible anar pertot i que hauran de triar entre veure la cavalcada, les completes o l'encesa del primer fogueró". A les completes, el creuer de l’església estarà reservat als membres de la banda.

Sense petards

Com ja passa des de fa alguns anys, l’Ajuntament prohibirà l'ús d'artefactes pirotècnics durant Sant Antoni perquè els foguerons i la resta d'actes es puguin desenvolupar amb normalitat. Per això, els agents de la Policia Local podran retirar o custodiar els petards quan puguin posar en perill les persones o la festa.

Els cavalls i les bísties de muntura només podran circular entre les 16 h i les 19 h de dia 16 de gener i sempre s’haurà d'acordar el trajecte amb la Policia Local, que custodiarà la cavalcada i els trajectes amb cavalls i bísties per tal de garantir el desenvolupament normal de la festa.

stats