Part Forana 21/11/2018

Manacor prepara un programa de Nadal amb 80 actes a tot el municipi

Els tallers alternatius a l'ús de les pantalles per als més menuts, entre les novetats d'enguany

M. B.
2 min
Equip de regidors i tècniques que han coordinat el programa nadalenc.

ManacorMés de 80 actes componen el programa de Nadal, que començarà amb el concert de la Banda de Música i l'encesa de llums, que tindrà lloc a la cèntrica plaça de la Bassa diumenge dia 2 de desembre a les 19 h. Tot el cicle d'actes està distribuït en 36 dies, fins a arribar a la festa del Reis.

Aquest matí, a la reformada plaça del Convent, l'Ajuntament de Manacor ha fet la tradicional presentació del programa nadalenc, "convidant la gent a sortir al carrer en família i compartir amb tothom la il·lusió, l'amabilitat i l'esperit solidari que acompanyen aquestes festes", tal com ha remarcat la batlessa, Catalina Riera, abans de destacar els tallers emmarcats en la campanya 'Zero pantalles de 0 a 3 anys' i "la reflexió que convida a fer el programa sobre la igualtat i els estereotips de gènere que es poden perpetuar amb les juguetes".

El programa festiu preveu tot un rosari de mercadets, firetes i actes en família a moltes de les zones comercials del municipi, que també comptaran amb paradetes d’entitats solidàries. El delegat de Festes, Mateu Juan, ha agraït l'esforç de tota la gent que d'una manera o una altra participa en l'organització de les festes nadalenques.

Tradició i novetats

Entre les moltes novetats que s'inclouen en el programa d'enguany s'han de destacar els tallers que tenen com a objectiu oferir alternatives lúdiques a l’ús de pantalles en infants de zero a tres anys, que es duran a terme dia 22 de desembre a partir de les 10 h al claustre.

S'espera que l’arribada del Pare Noel de dia 21 de desembre a Manacor i dia 24 de desembre a Cales de Mallorca, la dels patges reials dia 28 de desembre a la plaça del Convent de Manacor i dia 27 a Portocristo i l’arribada dels Reis d’Orient siguin els actes més multitudinaris d'un programa en què els tallers, els concerts i els contacontes tindran el seu protagonisme.

Uns punts d'interès a la ciutat de Manacor seran el betlem de la plaça de les Verdures i el mercadet de Nadal que recorrerà el centre de vianants els dies 14, 15, 21, 22, 28 i 29 de desembre i els dies 4 i 5 de gener o les atraccions infantils que del 2 de desembre al 6 de gener ompliran la plaça de Ramon Llull. Els dies 21, 22, 28 i 29 de desembre i els dies 3, 4 i 5 de gener, el trenet de Nadal recorrerà la ciutat passejant tothom que hagi comprat al petit i mitjà comerç.

stats