Part Forana 18/07/2018

Manacor prepara el seu particular setembre cultural

Dia 15 Antoni Parera Fons i Maria Antònia Oliver seran nomenats fills predilectes, i Guillem d'Efak i Miquel Brunet seran proclamats fills il·lustres

M. Barceló
2 min
Catalina Soler,  Parera Fons, Maria A. Oliver, Miquel A. Soler, Mònica Pastor, Bernat Nadal, una neta de Guillem d'Efak, Antònia Llodrà i Maria A. Sansó.

ManacorManacor tindrà un setembre especial amb la cultura com a referent: nomenarà l'escriptora Maria Antònia Oliver i el músic i compositor Antoni Parera Fons com a fills predilectes de Manacor i proclamarà el poeta, escriptor, músic i rapsode Guillem Fullana Hada d'Efak i el pintor Miquel Brunet Miquel com a fills il·lustres del municipi.

El passat 9 de juliol el Consistori acordà per unanimitat iniciar el procés, que culminarà dia 15 de setembre a les 11 h amb el nomenament solemne dels nous fills il·lustres i predilectes", ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera, envoltada de Parera Fons i Maria A. Oliver, com també de familiars de D'Efak i Brunet."Tots ells han fet gran el nom de Manacor", ha afegit la batlessa abans de donar les gràcies "a tots els grups polítics de l'Ajuntament per la il·lusió, les facilitats i la voluntat de consens que han aportat per poder fer aquest reconeixement".

"Creim que bé ho val fer festa perquè aquest Ajuntament feia anys que no retia homenatge als veïns o veïnes, que són un referent per a tots els manacorins i les manacorines", ha subratllat la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. "Els quatre reconeguts són creadors de diferents àmbits culturals i és una bona manera d'afirmar la ja demostrada capitalitat cultural de Manacor", ha afegit.

Ambient de camaraderia entre els homenajats. Mònica  Pastor,  Parera Fons, Maria A. Oliver i Miquel A. Soler.

"Podem dir que és un pòquer de reconeixement, perquè els quatre ens coneixem, ens reconeixem i ens avenim", ha explicat l'escriptora Maria Antònia Oliver, que juntament amb Antoni Parera Fons; la vídua de Guillem d'Efak, Mònica Pastor; i el fillol de Miquel Brunet, Miquel Àngel Soler, ha assistit a la presentació de l'acte al claustre de Sant Vicenç Ferrer, en el qual s'ha confirmat el 15 de setembre com a data dels nomenaments i proclamacions, tal com havia avançat l'ARA Balears.

Agraïments

"Aquest reconeixement per part del nostre poble és com que la persona que estimes et digui que també t'estima, és una cosa fantàstica", ha comentat, per part seva, Antoni Parera Fons. "Aquest Ajuntament demostra que té una sensibilitat que fins ara no tenia: Guillem té la Medalla d'Or de les Illes Balears i el seu poble no l'ha reconegut fins ara. Estam contents perquè molts manacorins i manacorines ho havien reclamat", ha expressat Mònica Pastor, la vídua de Guillem d'Efak. Un reconeixement "que si arriba, encara que sigui tard, és una bona notícia", ha conclòs el fillol del pintor Miquel Brunet.

Així, una vegada conclosos els expedients de proclamació dels quatre distingits, dia 15 de setembre a les 11 h es convocarà un ple extraordinari en què es faran oficials els nomenaments. I en acabar, el claustre acollirà una petita festa.

stats