25-N
Part Forana 14/11/2023

Manacor organitza un concurs de TikTok i unes jornades de comunicació feminista pel 25-N

El consistori ha elaborat un programat d'activitats dedicat a la narrativa de les violències masclistes

3 min
L'Ajuntament de Manacor./ ARXIU

PalmaEl departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Manacor organitza enguany per primera vegada una jornada dedicada a la narrativa de les violències masclistes i un concurs de TikTok adreçat a joves en el marc del 25-N. La setmana s’encetarà amb l’Homenatge a les dones assassinades que des de fa anys organitza el Col·lectiu Dones de Llevant.

L’acte tendrà lloc a la plaça de les Perleres dia 21 de novembre a les 18.30 h. Dia 23 de novembre tendrà lloc la Marxa de torxes que organitza l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor, que iniciarà el recorregut a les 19.30 h des de la plaça de sa Mora, on també es llegirà el manifest. El 25 de novembre, la plaça de sa Bassa acollirà a les 19 h la concentració contra les violències masclistes, de la mà del Col·lectiu de Dones de Llevant.

Jornada de comunicació i concurs per a joves

Una de principals novetats del programa d’enguany és la jornada ‘Desxifrant narratives. El paper dels mitjans de comunicació en la construcció del relat de les violències masclistes’. La jornada tendrà lloc dia 28 de novembre al Conservatori de Música de Manacor a partir de les 9 h i comptaran amb ponents especialitzades com Meritxell Esquirol o Ana Bernal Triviño, entre d’altres. Les persones interessades poden inscriure’s del 13 al 24 de novembre a l’enllaç següent: https://forms.gle/1Gx5sWBn8gKrQyXc6

D'altra banda, també s'impulsa una iniciativa adreçada a joves i centres educatius. Es tracta d'un concurs de Tik Tok i reels titulat #shaacabat i que té l'objectiu de visibilitzar la denúncia i la prevenció de les violències masclistes entre la població jove. "Confiam en la capacitat crítica dels joves de Manacor i els animam a què hi participin", ha apuntat Gomila.

Segons han explicat, el concurs consta de dues categories, una adreçada a joves de 14 a 30 anys residents a Manacor i l'altra adreçada a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, batxillerat i cicles formatius de centres educatius del municipi de Manacor, que poden presentar propostes per grup de classe. Per a participar en el concurs, s’ha d’elaborar un TikTok o Reel amb els següents requisits: un vídeo d'una durada màxima d'1 minut que inclogui el hashtag #shaacabat a la seva descripció i en llengua catalana. Les bases i el formulari d'inscripcions es poden trobar a https://manacor.org/ca/concurs-de-tik-tok-shaacabat.

Per acabar, el 30 de novembre, el Centre de Cultura de Porto Cristo acollirà la peça de microteatre Tretze, en col·laboració amb el Consell de Mallorca.

Sense consens per a la declaració institucional

Per la seva banda, la regidora d'Igualtat, Carme Gomila, ha apuntat també un canvi que afecta el ple d'aquest novembre, en el que "sempre es llegia una declaració institucional contra la violència masclista i de suport a les víctimes". Però arran de la negativa de Vox i PP, la declaració s'haurà de dur a terme en forma de moció. Amb tot, Gomila ha criticat que hagin romput "un dels consensos democràtics més importants d'aquesta casa". D'aquesta manera, la moció es presentarà al ple d'aquest dilluns horabaixa per part dels grups municipals de MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i AIPC.

Programa

21 novembre

18.30 h Homenatge a les dones assassinades

Plaça de ses Perleres.

Ho organitza: Col·lectiu Dones de Llevant.

23 novembre

19.30 h Marxa de torxes

Inici del recorregut i lectura del manisfest a la plaça de sa Mora.

Ho organitza: Assamblea Antipatriarcal.

25 novembre

20.00 h Concentració contra les violències masclistes

Ho organitza: Col·lectiu Dones de Llevant.

28 novembre

9.30 h Jornada Desxifrant narratives (Inscripcions el 13 al 24 de novembre, a l’enllaç següent: https://forms.gle/1Gx5sWBn8gKrQyXc6)

El paper dels mitjans de comunicació en la construcció del relat de les violències masclistes

Conservatori de Música de Manacor.

 30 novembre

19.00 h Microteatre Tretze

Centre de Cultura de Porto Cristo.

Hi col·labora: Consell de Mallorca.

Del 13 de novembre al 5 de desembre

Concurs #shaacabat de tiktoks i reels per a joves

 

stats