Part Forana 23/10/2019

Manacor organitza un cicle divulgatiu i formatiu sobre el món del vi

'Tardor enològica' ofereix una sèrie de cursos amb enòlegs de prestigi fins a mitjan desembre

Ara Balears
2 min
Mateu Marcé, Antoni Bennàssar i Cristina Capó, a la presentació de 'Tardor enològica'.

ManacorAquest dimecres s'ha presentat el cicle d’introducció al món del vi 'Tardor enològica'. El regidor d’Educació, Mateu Marcé; la regidora d’Agricultura, Cristina Capó, i el president de la Denominació d’Origen (DO) Pla i Llevant i de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vins de la Terra de Mallorca, Antoni Bennàssar, han explicat les sessions que es duran a terme per ampliar coneixements sobre el cicle vinícola.

El dilluns 28 i el dimarts 29 d’octubre es durà a terme el curs 'Inici al tast: del most al vi', en què es donarà compte de com s’elabora cada tipus de vi, quines són les característiques organolèptiques, què vol dir denominació d’origen, vi de la terra i vi de taula, i la importància del tipus de consum i la salut. A cada sessió es tastaran sis vins: dilluns vins blancs i rosats i dimarts vins negres d’anyada i criança. El curs l’impartirà l’enòloga Pilar Oliver, del Celler Miquel Oliver, de Petra.

El dies 11 i 12 de novembre es durà a terme el curs 'Comparació entre vins de la Borgonya (França) i vins fets a Mallorca'. En aquestes sessions s'explicaran les característiques essencials de la regió vinatera de Borgonya i es compararan vins francesos i mallorquins fets amb les mateixes varietats. El dilluns dia 11 es tastaran vins blancs de Borgonya chardonnay i viognier i el dimarts dia 12 vins negres de Borgonya pinot noir i syrah. L'enòleg Pierre Jean Caillot (Beaune, la Borgonya), impartirà aquests coneixements.

Com convertir-se en vinater

El dilluns 25 i el dimarts 26 de novembre serà el torn del curs 'Feim el nostre propi vi', en el qual s’ensenyarà com convertir-se en vinater i elaborar vi propi, al gust. El primer dia es presentaran sis vins varietals per aprendre'n les característiques organolèptiques. El segon dia es faran grups de tres persones que elaboraran el seu propi vi, segons les seves preferències, a partir dels vins varietals presentats el dia anterior. El curs l’impartirà l’enòleg Luis Armero, del Celler Armero & Adrover, de Felanitx.

El dilluns 2 i el dimarts 3 de desembre es farà el curs 'Relació qualitat / preu dels vins', on es compararan vins elaborats a la Península i Mallorca mitjançant tast a cegues i elaboració d’una fitxa tècnica de tast. Es tindrà l’oportunitat d’opinar sobre els vins sense intermediaris, participant en l’enquesta que es passarà en el curs. El dilluns es tastaran vins blancs i el dimarts vins negres. El curs l’impartirà l’enòleg Andreu Majoral, del Celler Can Majoral, d’Algaida.

El dilluns 16 de desembre tancarà el cicle el curs 'Maridatge entre dolços i vi', en què es maridaran pastissos amb vi blanc, rosat, negre i escumós. Tots els actes tindran lloc a l’IES Manacor (camí de les Tapereres, 32) i la seva durada serà de les 19.30 a les 21 h. A més, en tots els casos es necessita inscripció prèvia, atès que l’assistència és limitada. Així, es pot reservar plaça enviant un correu a videmallorca@gmail.com.

stats