Part Forana 30/01/2019

Manacor ofereix un solar al Govern per construir el segon centre de salut

Està situat entre l'Auditori i el molí d'en Beió, prop de l'hospital comarcal

Ara Balears
2 min
El solar està situat molt aprop de l'hospital comarcal.

ManacorL’Ajuntament de Manacor posarà a disposició de la Conselleria de Salut els terrenys necessaris per a la construcció d'un nou centre de salut a la zona del llevant de la ciutat de Manacor que complementi l'actual, al barri de la Torre. L’acord perquè la Conselleria de Salut disposi dels terrenys s’aprovarà durant el ple municipal del mes de febrer.

D’aquesta manera, l’Ajuntament haurà fet les passes necessàries perquè la Conselleria pugui començar a redactar el projecte del nou edifici, que ha de permetre millorar l’atenció sanitària als veïns de Manacor.

Els terrenys que ha d’ocupar el nou centre de salut tenen una superfície de 4.700 metres quadrats i estan situats entre l’Auditori de Manacor i el molí d'en Beió, prop de l'hospital comarcal.

La Conselleria de Salut va sol·licitar a l’Ajuntament de Manacor la cessió d’un solar adient per poder construir un nou centre de salut a la ciutat, que ha de complementar el del barri de la Torre, que funciona des de fa dècades i ocupa una superfície d’uns 1.200 metres quadrats.

Esborrany fet

Segons han avançat en diverses ocasions des del Servei de Salut, ja existeix un esborrany de pla funcional del futur segon centre de salut de Manacor. Així, es preveu que tingui una superfície aproximada de 3.500 metres quadrats i que hi facin feina uns 50 professionals de diferents categories laborals, entre els quals hi haurà metges de família, pediatres, professionals d'infermeria i comares.

"Esperam que aquesta nova infraestructura sigui una realitat ben aviat i volem agrair a la Conselleria de Salut l’interès i la col·laboració que han demostrat perquè aquest projecte arribi a bon port", ha declarat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. Aquest segon centre respon a la modificació de l’ordenació sanitària territorial de l’any 2009, que va dividir la ciutat de Manacor en dues zones que s'han de dotar amb les infraestructures sanitàries necessàries.

stats